بررسی شجاعت اخلاقی در پرستاران اتاق عمل شاغل در مراکز آموزشی درمانی گرگان

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,232

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARCIORSMED01_103

تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1398

چکیده مقاله:

زمینه و هدف:شجاعت اخلاقی یک عنصر بسیار ازرشمند اخلاق انسانی است. امروزه رویکرد جدی و متمرکز درمفهوم شجاعت اخلاقی آغاز شده است.. شجاعت اخلاقی یعنی در زمان مواجهه با چالشها و دوراهی های اخلاقی سختی و خطر وجود دارد، براساس ارزش های اخلاقی اقدام و عمل نماید. پرستاران اتاق عمل به عنوان یکی از گروه های مراقبت در بالین در یک محیط پیچیده ای کار می کنند که بیماران آنها نیازمند مراقبت درمانی دقیق هستند و اغلب تحت درمان های تهاجمی با ریسک بالا قرار دارند. لذا این پژوهش با هدف تعیین شجاعت اخلاقی درپرستاران اتاق عمل شاغل در مراکز آموزشی درمانی گرگان (صیاد شیرازی و 5 آذر و طالقانی) در سال 1396 انجام شد.مواد و روش ها:پژوهش حاضر مطالعه توصیفی- همبستگی است که در سال 1396 انجام شد. جامعه پژوهشی شامل کلیه پرستاران اتاق شاغل در بیمارستان های دانشگاهی شهر گرگان است. و نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه 2 قسمتی بود که شامل: الف- پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی ب- پرسشنامه ی شجاعت اخلاقی حرفه ای Sekerka و همکاران. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS/16 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی شد. از آمار توصیفی، برای ارزیابی درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار متغیرهای مورد بررسی، و آمار استنباطی استفاده شد. سطح معنی داری آزمون 05/0 > P تلقی گردید.یافته ها: در این پژوهش 50 پرستار اتاق عمل با میانگین سنی± 6/ 21 28 / 8، با میانگین سابقه ی کاری 5/ 34 ± 5/ 82 شرکت داشتند. میانگین نمره ی شجاعت اخلاقی پرستاران 88 / 04 ± 13/ 06 بود. بیشترین شجاعت اخلاقی در بعد هدف اخلاقی با میانگین 18 / 24 ± 2/ 47 و کمترین شجاعت اخلاقی در بعد حرکت بیش از توان با میانگین 12 / 06 ± 2/ 21 بود.بحث و نتیجه گیری:نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد میانگین کل شجاعت اخلاقی در پرستاران اتاق عمل مطلوب است و همچنین، این مطالعه وضعیت شهامت اخلاقی پرستاران در حد مطلوب بود. با توجه به این یافته میتوان ضمن اقداماتی برای تقویت این فضیلت، قدرت استدلال اخلاقی پرستاران را تقویت کرد تا تصمیم گیری ها و اقدامات اخلاقی پرستاران در مسیر درست جاری گردد.

نویسندگان

علی اکبر آقائی نژاد

کارشناس ارشد پرستاری ، عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی ، دانشکده پیراپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، گرگان ، ایران.

زهرا رویانی

کارشناس ارشد پرستاری ،عضو هیئت علمی، مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی ، دانشکده پیراپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، گرگان ، ایران

فاطمه حسینی

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل ،کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان ،گرگان، ایران