اثرات میزان تراکم ماهی کپور در استخرهای پرورش بر میزان پخشیدگی مواد مغذی نیتروژن و فسفر در طی دوره پرورش

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 498

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASAE01_067

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

هدف اصلی این تحقیق بررسی روند اثر تراکم کپور معمولی در استخرهای خاکی بر بودجه مواد مغذی آب می باشد. برای انجام این تحقیق نه استخرخاکی تقریبا هم شکل و هم اندازه انتخاب شد و سه تیمار آزمایشی در آن ها به طور تصادفی توزیع گردید. تیمارها سه سطح متفاوتتراکم کپور معمولی بودند که شامل تراکم کم، متوسط و زیاد بودند. بر این اساس تعداد سه هزار، پنج هزار و هفت هزار قطعه در هکتار ماهیبه استخرها اضافه شدند. غذادهی ماهی کپور دو بار در روز) 8 صبح و 4 بعدازظهر( و بر اساس 5 - 3 درصد وزن توده زنده )بیومس( با استفاده از پلت اکسترود انجام شد. این آزمایش در طول یک دوره پرورش از ابتدای بهار تا ابتدای پاییز انجام شد. در انتهای دوره وزن سنجی ماهی هاینه استخر آزمایشی انجام شد. نتایج نشان داد که میزان تراکم استخر اثرات معنی داری بر فاکتورهای رشد داشت و باعث کاهش کارایی رشد شده است ) p<0.05 (. نتایج همچنین نشان داد که حدود 30 درصد نیتروژن مصرفی در بدن ماهی به عنوان پروتیین ذخیره می شود و بقیه آنبه صورت تلفات به آب استخر دفع می شود. با افزایش تراکم میزان نیتروژن ذخیره شده در بدن ماهی کاهش یافته و به نیتروژن تلف شده اضافه می گردد ) p<0.05 (. میزان پخشیدگی فسفر هم مانند نیتروژن می باشد. میزان ماده آلی کف بستر استخرهای با تراکم بالا به طور معنی داری بیشتر از دو تراکم متوسط و پایین می باشد) p<0.05 (. به طور کلی، دسترسی بیشتر به غذای زنده و همچنین به هم زدن کف توسط کپور وضعیت بهتری از لحاظ کار آیی مواد مغذی در استخرهای با تراکم کم و متوسط در مقایسه با استخرهای متراکم ایجاد می نماید.

نویسندگان

روح اله سازواری

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران ساری

عبدالصمد کرامت

دانش آموخته کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی خزر محمود آباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آبزی‌پر‌وزی و اکوسیستم آبی پایدار 78 هبر 1395 - گرود ...
  • Avnimelech, Y. 2007. Feeding with microbial flocr by tilapia in ...
  • Cho C.Y, Bureau, D.P. 2001. A review of diet formulation ...
  • menez-M ontealegre, R., Verdegem, M., Zamora, J.E., Verte, J. 2002. ...
  • Rahman, M _ M .Verdegem, M _ Nagelkerke, L., Wa ...
  • نمایش کامل مراجع