تاثیرسطوح مختلف شوری بر ویژگی های مورفولوژیکی و مریستیکی ماده ها درکشتهای پرورشی آرتمیا فرانسیسکانا ( Artemia franciscana ) در دو نسل متوالی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 431

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASAE01_117

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

آرتمیا از دسته آبششپایان مهمترین موجود ساکن دریاچهها، لاگونها و حوضچههای نمک با شوری هایپرسالین است. آرتمیا به واسطه توانایی بالا در تنظیم اسمزی در محدوده وسیعی از محیطهای شور با سطح شوری از 10 تا 340 گرم در لیتر یافت میشود. استفاده از این غذای زندهدر صنعت آبزیپروری برای تغذیه مراحل اولیه لاروی انواع آبزیان اعم از لارو ماهیان دریایی، میگوها، برخی از گونه های آب شیرین، ماهیانخاویاری، ماهیان آکواریومی و حتی نرمتنان سبب شد که تولید تجاری آن در استخرهای خاکی، تانکها و سیستمهای مداربسته از اهمیت بالایی برخوردار باشد. عوامل متعدد محیطی و غذایی در تولید انبوه آرتمیا دخالت داشته و در این میان حفظ و پایداری مراحل مختلف رشدی آرتمیامیتواند نقش مهمی در بیوماس نهایی برداشت آرتمیا ایفاء نماید. بطور کلی ارتباط مستقیمی ین اندازه بدن با میزان همآوری ماده ها در آرتمیا وجود دارد که این مسیله میتواند در بهبود بیوماس آرتمیا در کشت های انبوه از اهمیت بسزایی برخوردار باشد. در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف شوری )به عنوان یک فاکتور محیطی( بر شاخصههای مرفولوژیکی و مریستیکی مادهها در سه سطح از شوری ) 80 ، 110 ، 140 بر هزار(بررسی شد. تیمار شوری 80 در هزار بیشترین وتیمارشوری 140 در هزار کمترین میزان طول کل و اندازه گناد ها را دارا بودند.با این حال،اختلافات واضحی در برخی از پارامترهای مرفولوژیکی مانند عرض سر و فاصله بین دو چشم مرکب مشاهده نشد.براساس نتایج، در شوری 80 طول کل ماده ها و اندازه گناد ها نسبت به شوری های بالاتر بطور معنی داری بیشتر است.

نویسندگان

حسین پورحسن عمرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی

عضو هیات علمی گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدکاظم خالصی

عضو هیات علمی گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آبزی‌پر‌وزی و اکوسیستم آبی پایدار 78 هبر 1395 - گرود ...
  • Bull, J.J. and Charnov, E.L. (1988). How fundamental are fisherian ...
  • Camus, T. and Zeng, C. (2011). Reproductive performance, survival and ...
  • Lakra, S.W., Baghel, D. and Satyanarayana Rao, G. (2004). Altered ...
  • Lavens, P. and Sorgeloos, P. (2000). Manual _ the production ...
  • Persoone, G. and Sorgeloos, P. (1980). General aspects of the ...
  • Tryantaphyl lidis, G.V _ _ Ab atzopoulos, T .J. and ...
  • Wurtsbaugh, W.A. and Gliwicz, Z. (2001). Limnological control of brie ...
  • نمایش کامل مراجع