مهندسی ارزش در استفاده مجدد از سازه گالری برف گیر و بهمن گیر بلا استفاده جاده سد رودبار لرستان ، و نصب آن در گردنه گله بادوش مسیر جاده شهر شول آباد به الیگودرز

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,497

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASEA01_023

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396

چکیده مقاله:

در پروژه های عمرانی خصوصا راهسازی به علت پیچیدگی بالا، تعدد ذیفعان ،هزینه و زمان زیاد ساخت و درگیر بودن دستگاههای اجرایی متعدد و ... ضرورت اجرای مهندسی ارزش احساس می شود. در راههای ایران، عبور جاده از گردنه های برف گیر، سخت ترین بخش راههامحسوب می شود. در شهرستان الیگودرز در حد فاصل شهر الیگودرز تا شهر شول آباد جاده از گردنه گله بادوش در کوه قالیکوه با رقومیبالای 2800 متر از سطح دریا می گذرد . این جاده پس از 50 سال بالاخره در سال 94 آسفالت شد و برای اولین بار در زمستان ، تردد در آن با استقرار اکیپ های راهسازی مقدور شد لیکن در فصل زمستان در گردنه فوق به علت بارش سنگین برف همچنان مشکلاتزیادی در جاده مورد نظر پا برجاست. در سال 1385 جهت تسهیل تردد در جاده دسترسی به سد برقابی رودبار لرستان، شرکت توسعهمنابع آب و نیروی ایران اقدام به احداث گالری برف گیر و بهمن گیر در مسیر جاده فوق در گردنه برفگیر گله موه نمود . با توجه به روبه اتمام بودن عملیات اجرایی سد، کارفرمای پروژه اقدام به اجرای جاده اصلی دسترسی و تونل ها در این گردنه نمود که با بازگشایی این تونل ها و احداث پل ها و بدنه جاده ، مسیر جاده قبلی که در آن گالری برفگیر و بهمن گیر نصب شده، متروکه می شود لذا در این مقالهطرح برچیدن، جابجایی و انتقال این گالری های بلا استفاده در محل فعلی و انتقال و نصب آنها در گردنه گله بادوش با رویکرد مهندسی ارزش پیشنهاد گردیده است.که در صورت اجرای این طرح ضمن ایجاد صرفه جویی اقتصادی قابل توجه و استفاده مجدد از این سرمایه گذاری ، مشکل تردد بین جاده بین شهری الیگودرز و شول آباد در گردنه برفگیر و صعب العبور گله بادوش برای همیشه مرتفع خواهد شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حیات اله سرلک

کارشناس ارشد مهندسی عمران، شرکت آب منطقه ای لرستان- دانشجوی دکتری سازه های آبی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گزارش سیمای اولیه پروژه اضطراری تامین آب _ شهر قم ...
  • امقاله ارائه طرح جامع سامانه جبران اثرات پروژه قمرود بر ...
  • نمایش کامل مراجع