اثر هشت هفته تمرین استقامتی و تجویز لیتیوم کلراید بر سطح سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در رت های نر مبتلا به آلزایمر

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 542

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASMJ01_0973

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: آلزایمر بیماری تحلیل برنده سلول های عصبی غیر قابل برگشت و تدریجی است، که به تدریج باعث زمین گیر شدن و مرگ بیمار می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر هشت تمرین استقامتی و تجویز لیتیوم کلراید بر سطح سرمی عامل نروتروفیک مشتق از مغز در رت های نر مبتلا به آلزایمر می باشد. روش بررسی: 70 رأس رت نر نژاد اسپراگ داولی به طور تصادفی به هفت گروه شامل : (1) کنترل، (2)، شم ، (3) لیتیوم کلراید 20، (4) لیتیوم کلراید 40 ، (5) تمرین استقامتی (6) تمرین استقامتی و لیتیوم کلراید 20، (7) تمرین استقامتی و لیتیوم کلراید 40 تقسیم شدند. طی هشت هفته رتهای گروه 5، 6، 7 روی نوار گردان بدون شیب با سرعت 15 تا 20 متر در دقیقه به مدت 15 تا 30 دقیقه در هر جلسه و پنج جلسه در هفته دویدند. همین طور به گروه های 3و 6 روزانه به میزان 20 میلی گرم بر کیلوگرم وزن حیوان لیتیوم کلراید و به گروه های 4 و 7 روزانه به میزان 40 میلی گرم بر کیلوگرم وزن حیوان لیتیوم کلراید به مدت 14 روز تجویز شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از واریانس دو طرفه و تست تعقیبی توکی استفاده شد. یافته ها: یافته های این تحقیق نشان داد که سطح سرمی عامل نروتروفیک مشتق از مغز در گروه های تست به طور معنی داری بالاتر از گروه شم بودند (0/05>=p). نتیجه گیری: بر اساس این یافته ها می توان نتیجه گرفت که که تمرین استقامتی، لیتیوم کلراید و اثر تعاملی آنها در رت های نر مبتلا به آلزایمر باعث افزایش سطح سرمی عامل نروتروفیک مشتق از مغز می شوند.

کلیدواژه ها:

آلزایمر ، تمرین استقامتی ، لیتوم کلراید ، عامل نروتروفیک مشتق از مغز

نویسندگان

مهسا زارع

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

محمد امین عدالت منش

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

فریبرز محمدی پور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • degenerative uroع 3.Zuccato, C., and Cattaneo, E. (2009). Brain-derived neurotrophic ...
  • I.Mayeux, R. (2003). Epidemiology of neuro degeneration .Annu Rev Neurosci, ...
  • Chae, C.h., Park, S. (2008). Effect of Regular Exercise and ...
  • Smith, M.A., Makino, S., Kvetnansky, R., Post, R.M. (1995). Effects ...
  • Chi-Tso, C., De-Maw, C. (2010). Molecular actions and therapeutic potential ...
  • Knaepen, K. (2010). A Systematic Review of Experimental Studies in ...
  • نمایش کامل مراجع