تأثیر تمرینات زانو، ران و ترکیبی بر درد و عملکرد زنان به دنبال جراحی تعویض مفصل زانو

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 339

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_017

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر هشت هفته تمرینات زانو، ران و ترکیبی بر میزان درد و عملکرد زنان به دنبال جراحی تعویض مفصل زانو بود. روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با سه گروه مداخله تمرینی بود. آزمودنی های این پژوهش را 30 نفر از زنان دارای جراحی تعویض مفصل زانو تشکیل دادند که به صورت هدفمند انتخاب شدند و پس از تکمیل فرم رضایت نامه در مطالعه حضور پیدا کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی و برابر (10 نفر) در سه گروه پروتکل زانو (سن 27/550/65 ، وزن، سانتیمتر165/304/71 قد، 63/405/08 سن (ران پروتکل)، کیلوگرم 729/21 وزن، سانتیمتر 164/405/96 قد .شدند تقسیم) کیلوگرم 68/508/25 وزن، سانتیمتر 1605/53 قد، 63/303/30 سن (ترکیبی پروتکل و) کیلوگرم 74/705/41پیش از اعمال مداخلات تمرینی، در جلسه پیش آزمون، و دو روز پس از انجام مداخلات تمرینی در جلسه پس آزمون، متغیرهای وابسته پژوهش شامل اندازه های مربوط به شدت کلی درد بوسیله آزمون مقیاس دیداری درد، و امتیاز درد در حرکات و فعالیت های روزمره، علائم (خشکی و تورم)، عملکرد روزمره، عملکرد تفریحی- ورزشی و کیفیت زندگی بوسیله پرسشنامه KOOS اندازه گیری شدند. پروتکلهای تمرینی در بخش زانو، ران و ترکیبی شامل تمرینات کششی و تقویتی پیش رونده مفاصل مذکور بود که به مدت هشت هفته تمرینی و هر هفته سه جلسه تمرین شد. نتایج: یافته های آزمون آماری آنوا حاکی از عدم اختلاف معنادار در متغیرهای درد و علائم (05/0>P (و اختلاف معنادار در عملکرد روزمره، عملکرد تفریحی- ورزشی و کیفیت زندگی بین گروه ها بود (05/0

تعویض مفصل زانو انجام داده اند بهتر باشد. بکارگیری حرکت درمانی بعنوان رویکردی محافظه کارانه بدنبال جراحی تعویض مفصل زانو می تواند مفید واقع شود.

نویسندگان

پرویز تقی زاده

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

جبار سیف پناهی شعبانی

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dieppe, P., Lim, K., & Lohmander, S. (2011). Who should ...
  • Losina, E., Thornhill, T. S., Rome, B. N., Wright, J., ...
  • Pozzi, F., Snyder-M ackler, L., & Zeni, J. (2013). Physical ...
  • Tahmasebi MN, Motaghi A, Shahrezaee M.(2009). Total knee arthroplasty in ...
  • Wylde, V., Artz, N., Dixon, S., Marques, E., Lenguerrand, E., ...
  • نمایش کامل مراجع