اثر زمان های استراحتی کوتاه بر پاسخ های عصبی-عضلانی تمرین مقاومتی در مردان ورزشکار

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 370

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_033

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: مطالعه حاضر به بررسی اثر 3 دوره استراحتی مختلف بر پاسخهای عصبی-عضلانی در تمرین مقاومتی پرداخت. روششناسی: برای این منظور 12 نفر از دانشجویان ورزشکار دانشگاه گیلان با میانگین سنی 309/267/21 سال، وزن 14/7067/65 کیلوگرم و قد 030/717/171 سانتیمتر به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنیها در سه جلسه جداگانه پروتکل تمرین مقاومتی؛ به صورت تصادفی به زمانهای استراحتی 60 ، 90 و 120 ثانیه بین نوبتها تقسیم شدند. جلسات تمرین مقاومتی شامل 4 نوبت باز کردن زانو تا خستگی با 80 درصد یک تکرار بیشینه بود. حداکثر انقباض ارادی ایزومتریک (MVIC (و الکترمیوگرافی یکپارچه (IEMG (عضله راست رانی قبل و بلافاصله پس از پروتکلهای تمرینی ثبت و همچنین حجم تمرین انجام شده در هر یک زمانهای استراحتی محاسبه گردید. ارزیابی آماری دادهها به وسیله آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر انجام شد و در صورت معنیداری نسبت F ،از آزمونهای تعقیبی برای مقایسه دو به دو استفاده گردید. نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که بین زمانهای استراحتی مختلف تفاوت معنیداری از لحاظ مقدار تغییرات IEMG وجود نداشت (05/0S .(اما پس از فعالیت مقادیر IEMG نسبت به پیش از فعالیت کاهش معنیداری را در هر سه زمان استراحتی نشان داد (05/0S .(حجم تمرین اجرا شده در زمانهای استراحتی 90 و 120 ثانیه به طور معنیداری بیشتر از زمان استراحتی 60 ثانیه بود ولی تفاوت معنیداری بین زمانهای استراحتی 90 و 120 ثانیه از لحاظ حجم تمرین وجود نداشت. نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که هر سه زمان استراحتی موجب خستگی میشوند ولی ورزشکارانی که میخواهند حجم تمرینی بیشتری را اجرا کنند باید زمان استراحت بالاتری را در تمرینات اعمال کنند.

نویسندگان

بلال مهدوی

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه گیلان

لیلی افشاری

کارشناسی تربیت بدنی تربیت معلم اردبیل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Baechle TR, Earle RW, Wathen D, (2000), Resistance training In: ...
  • Kornard P, (2005), The ABC of EMG, a practical introduction ...
  • Rooney K, Herbert RD, Balnave R (1994), Fatigue contributes to ...
  • Rahimi R, (2005), Effect of different rest intervals on the ...
  • نمایش کامل مراجع