بررسی سرعت اوج تکنیک گیاکوزوکی در دو روش با اصابت و بدون اصابت در مردان کاراته کای نخبه

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 400

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_041

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: در میان مهارتهای کاراته، گیاکوزوکی یکی از مهارتهای عمده و اصلی می باشد. هدف از تکنیک گیاکوزوکی درکاراته ضربه به حریف در یک مسافت کنترل شده در حداقل زمان ممکن است، از طرفی دیگر در کاراته سرعت اجرای مهارت از اصلیترین عوامل به حساب می آید. در روش با اصابت با توجه به اینکه عضلات مخالف و ثابت کنندههای (دوسربازو، زیربغل، متوازیالاضلاع، ذوزنقه) تکنیک گیاکوزوکی تا آخرین لحظه اجرا درگیر نمی شود، کاراتهکا میتواند به اوج سرعت اجرا برسد. در این پژوهش محقق در پی آن است که تفکر اصابت چه تاثیری در سرعت اوج تکنیک گیاکوزوکی در مقایسه با روش بدون اصابت دارد؟روش شناسی: این تحقیق از نوع توصیفی- میدانی بود که جامعه آماری آن اردونشینان تیم ملی کاراته مردان ایران تشکیل میدهند. بدین منظور 16 نفر کاراتهکا به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب شدند. از آزمودنیها خواسته شد تکنیک گیاکوزوکی را به میزان پنج بار با بیشترین شدت و قدرت اجرا نمایند. همچنین از آزمودنیها خواسته شد به میزان پنج بار با تمام توان به دستگاه شوت فیست وارد کند و بهترین رکورد از هرپنج اجرا مد نظر قرار گرفت. سرعت اوج تکنیک با استفاده از نرم افزارSkillspector ارزیابی شد. پس از اطمینان از نرمال بودن توزیع دادهها با استفاده از آزمون کلموگروف- اسمیرنف، از آزمون t زوجی برای بررسی سرعت اوج در دو روش در سطح (05/0S (با نرم افزار spss19 تجزیه و تحلیل شد. نتایج: نتایج آزمون نشان میدهد که بین سرعتهای اوج مفاصل( شانه، آرنج و مچ دست) در دو روش بااصابت و بدون اصابت تفاوت معنی داری وجود دارد(05/0S.(نتیجهگیری: برای اینکه کاراتهکا بتواند به سرعتهای بالاتر در اجراهای تکنیک گیاکوزوکی دست یابد باید عضلات مخالف و ثابت کنندههای خود را تقویت نمایند.

نویسندگان

سالار حریری

آموزگار تربیت بدنی ناحیه 3 تبریز؛ کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی

وحید اکبری

دبیر آموزش و پرورش ناحیه 3 تبریز

پروا کفاشی

آموزگار تربیت بدنی ناحیه 3 تبریز

فرهاد خداشناس

کارشناس تربیت بدنی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نیکوخصلت، سعید، ساخت دستگاه مقاومتی ویژه مهارت های پرتابی و ...
  • Emmermacher, P and Witte, K. And Hofmann, M "Acceleration course ...
  • Hofmann M, and witte K., and Emmermacher ? "Biomechanica analysis ...
  • Hofmann, M.and Witte, K. and Emmermacher, _ 'Biomechanical analyses of ...
  • نمایش کامل مراجع