مقایسه فعالیت بدنی دانش آموزان دختر و پسرساکن در بافت قدیم و جدید شهر یزد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 676

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_068

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

نیاز به ورزش و فعالیت بدنی ضرورت دنیای صنعتی و مدرن امروز است. از آنجایی که فعالیت بدنی باید در هر دو جنس به شکلی مشابه وجود داشته باشد، هدف از این تحقیق مقایسه فعالیت ورزشی دانش آموزان دختر و پسر ساکن در بافت قدیم و جدید شهر یزد می باشد. شهر یزد یکی از قدیمی ترین شهر های جهان می باشد که هنوز بافت سنتی آن مخدوش نگردیده و در برابر ساخت و سازهای جدید، بافت قدیم هنوز پا برجا است. بنابراین جامعه آماری این تحقیق شامل دانش آموزان مقطعمتوسطه دور دوم ساکن در بافت قدیم و جدید یزد می باشد. تحقیق توصیفی به صورت میدانی می باشد. نمونه تحقیق بر اساس جامعه محدود تعداد 183 دختر و 179 پسر براورد گردید. روش نمونه گیری مدارس دردسترس و در درون مدارس به شیوه تصادفی پرسشنامه محقق ساخته توزیع گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و در دو بخش آمار توصیفی واستنباطی شامل آزمون های تی مستقل، من ویتنی یو و تحلیل واریانس چند متغیره مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می-دهد نوجوانان دختر بسیار کمتر از پسران در فعالیت های فراغتی فعال شرکت می کنند. میزان پرداختن به ورزش در اوقات فراغت دختران و پسران تفاوت معناداری با یکدیگر دارد. بین میزان رضایت از نحوه گذران اوقات فراغت دختران و پسران نیز تفاوت معناداری وجود دارد. براساس آزمون تحلیل واریانس چند متغیره بین میزان رضایت از اماکن ورزشی و پرداختن به ورزش اوقات فراغت(با توجه به جنسیت) اختلاف معناداری وجود دارد(05/0P .(بنابراین مسئولین تربیت بدنی و آموزش و پرورش باید دست به دست هم دهند و برنامه هایی برای ترویج فعالیت بدنی در بین نوجوانان با در نظر گرفتن تفاوت هایجنسیتی تدوین و اجرا نمایند.

نویسندگان

سودابه نظریان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تربیت بدنی، واحد تفت، دانشگاه آزاد اسلامی، تفت، ایران

حسین پورسلطانی زرندی

استادیاردانشگاه پیام نور

محسن فلاح

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تفت، گروه تربیت بدنی، تفت، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سفیری خدیجه، مدیری فاطمه، تفاوت های جنسیتی در اوقات فراغت، ...
  • Al-Sobayel Hana, Al-Hazzaa1 Hazzaa, Abahussain Nanda, Qahwaji Dina, Musaiger Abdulrahman, ...
  • نمایش کامل مراجع