بررسی نحوهی گذران اوقات فراغت پرستاران بیمارستانهای تأمین اجتماعی شهرستان تبریز با تأکید بر نقش ورزش و فعالیتهای بدنی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 557

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_081

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

هدف تحقیق حاضر، بررسی نحوهی گذران اوقات فراغت پرستاران بیمارستانهای تأمین اجتماعی شهرستان تبریز با تأکید بر نقش ورزش و فعالیتهای بدنی است. روش کلی پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی است و به شکل میدانی اجراء شده است. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامهی محققساخته استفاده شد.. جامعهی آماری تحقیق، کلیهی پرستاران بیمارستانهای تأمین اجتماعی (استاد عالی-نصب و 29 بهمن) شهرستان تبریز بود، که طبق آمار اعلامشده 405 نفر بودند. حجم نمونهی آماری با استفاده از فرمول کوکران 197نفر برآورد شد. حدود 200 پرسشنامه با مراجعهی مستقیم و مکر6ر به بیمارستانهای تأمین اجتماعی استاد عالینصب و 29 بهمن توزیع و در نهایت 175 پرسشنامهی تکمیلشده جمعآوری گردید. پایایی پرسشنامهی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر 94/0 بهدست آمد . تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی به عمل آمد. با استفاده از جداول فراوانی و نمودارها به تجزیه و تحلیل دادههای جمعیتشناختی پرداخته شد؛ و در بخش آمار استنباطی از آزمون کلموگروف - اسمیرنف جهت مشخص کردن نرمال بودن جامعهی آماری و از آزمونهای ناپارامتری من- ویتنی، کروسکال- والیس، فریدمن و خیدو جهت آزمون فرضیهها استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد، از بین فعالیتهای فراغتی، تماشای تلویزیون و همصحبتی بهترتیب جزء فعالیتهای فراغتی پرستاران مرد و زن میباشد. این امر موجب کاهش تحرک و فعالیت جسمانی شده که بهویژه در قشر خاص پرستاران که مشغله و عدم تحرک از ویژگیهای بارز شغلی آنها است، میتواند عوارض جسمی و حتی روحی نامطلوبی را دربرداشته باشد. ضعف برنامهریزی مناسب، ضعیف بودن وضعیت اوقات فراغت در استان و مشکلات مالی به ترتیب مهمترین مشکلات گرایش پرستاران مرد و زن به فعالیتهای فراغتی از دیدگاه خود آنها میباشد.بر اساس یافته های تحقیق می توان نتیجه کرفت که برنامهریزی و سازماندهی جهت پر کردن اوقات فراغت و تفریحات سالم در بین پرستاران که از حیث سلامت پرچمدار این حوزه میباشند، نیاز به حمایت گستردهی مدیریتی دارد.

نویسندگان

فاطمه عبدوی

استادیاردانشگاه تبریز

یعقوب بدری آذرین

دانشیاردانشگاه تبریز

شبنم صدقی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سعیدی، مرضیه، "بررسی الگوی فعالیت فیزیکی پرستاران بیمارستان‌های تامین اجتماعی ...
  • علیزاده، محمدحسین. قراخانلو، رضا، "بررسی چگونگی گذران اوقات فراغت جانبازان ...
  • کریمیان، . جهانگیر. آقا حسینی، تقی. شکرچی زاده، پریوش. شریفیانا، ...
  • نمایش کامل مراجع