بررسی ناهنجاریهای وضعیتی در دانش آموزان پسر و دختر متوسطه اول بستان آباد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 509

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_085

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی ناهنجاریهای وضعیتی دانش آموزان پسر و دختر دوره متوسطه اول شهرستان بستان آباد در سال 1394 انجام گرفته است. روش شناسی: در این مطالعه،کلیه دانش آموزان مدارس شهری بستان آباد به تعداد 555نفر پسر و 546 نفر دختر به صورت هدفمند انتخاب شدند.اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته، صفحه شطرنجی، متر، ترازو، آزمون استاندارد نیویورک و جعبه آینه از نمونه های در دسترس جمع اوری شد.برای اعلام درصد شیوع ناهنجاریهای سر به جلو، شانه های نامتقارن، پشت گرد، پشت صاف،پشت کج، کمر گود، کف پای صاف، زانوی ضربدری و زانوی پارانتزی از درصد فراوانی بهره گرفتیم و برای مقایسه از ازمون خی دو استفاده گردید.نتایج: یافته های تحقیق نشان داد 72درصد از دانش آموزان پسر و 81 درصد از دانش آموزان دختر حداقل دارای یک ناهنجاری وضعیتی بودند. همچنین 76درصد دانش آموزان پسر و63درصد دانش آموزان دختر که وضعیت بدنی طبیعی داشتند عنوان کردند در طول هفته 3جلسه و بیشتر فعالیت ورزشی داشتند. در حالی که 69درصد دانش آموزان پسر و93درصد از دانش آموزان دختر که حداقل یک ناهنجاری و ضعیتی داشتند عنوان کردند که در طول هفته دو جلسه و کمتر به فعالیت ورزشی می پردازند. یافته ها نشان داد بیشترین درصد ناهنجاری در بین دانش آموزان پسر مربوط به شانه نامتقارن 42درصد، و دومین عارضه شایع در دانش آموزان دختر 36درصد می باشد .86درصد از دانش آموزان پسر و71درصد از دانش آموزان دختر در بررسی شانه نامتقارن عنوان کردند که کوله یا کیف مدرسه خود را با شانه ای که پایینتر بود حمل می کردند. همچنین بیشترین درصد ناهنجاری در بین دانش آموزان دختر مربوط به کمر گود 39درصد بود که 49درصد در پرسشنامه اعلام کردند که خارج از مدرسه بیشتر از کفش های پاشنه بلند استفاده می کردند. همچنین نتایج نشان داد عارضه کف پای صاف با فراوانی تقریبا 27درصد و زانوی ضربدری با فراوانی 20درصد شایعترین ناهنجاری بعد از شانه نامتقارن در دانش آموزان پسر بودند. در بررسی شاخص توده بدنی، 63 درصد از دانش آموزانی که کف پای صاف داشتند و 84درصد از دانش آموزانی که پای ضربدری داشتند دارای چاقی و چاقی شدید بودند.همچنین یافته ها نشان داد رابطه معناداری میان جنسیت و ناهنجاریهای سربه جلو، پشت گرد، پشت صاف، کمر گود، زانوی ضربدری، کف پای صاف در سطح01/0و پشت کج در سطح 05/0وجود داشت.

کلیدواژه ها:

آزمون نیویورک ، ناهنجاری وضعیتی ، دانش آموزان دختر و پسر ، ورزش

نویسندگان

رحیم نجفی

آموزش و پرورش بستان آباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اقبالی، محمد(1372)بررسی میزان انحرافات ستون فقرات دانش آموزان پسر دوره ...
  • بهرامی مصطفی، فرهادی علی(1385). میزان _ علل دیفورمیتی ها در ...
  • دانشمندی حسن و هر حسین حسین و سردار، محمد علی(1384).بررسی ...
  • نمایش کامل مراجع