بررسی میزان سواد رسانهای دانشجویان تربیت بدنی شهر کرمانشاه و مقایسه آن در سطوح مختلف

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 547

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_102

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: سواد رسانهای به مخاطب این امکان را میدهد تا با افزایش درک، شناخت و قدرت نقد و تحلیل خود بهطور مؤثر وکارآمد انبوه پیامهای رسانهای را تحت کنترل درآورند. هدف از این پژوهش بررسی میزان سواد رسانهای در دانشجویان رشته تربیتبدنی و علوم ورزشی شهر کرمانشاه و مقایسه آن در سطوح مختلف بود. روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش تمامی دانشجویان تربیتبدنی شهر کرمانشاه بود. نمونهگیری بهصورت تصادفی خوشهای انجام شد، حجم نمونه برای جامعه با تعداد مشخص 120 نفر تعیین شد، برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه سواد رسانهای استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به تائید 15 تن از متخصصین رسید و پایایی آن در یک آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی 76 ./به دست آمد. برای تحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی از نوع T مستقل در نرمافزار Spssاستفاده شد. یافته ها: یافتهها بهطورکلی بیانگر این است که میانگین سواد رسانهای دانشجویان تربیتبدنی 34.0 62.3 که در حد متوسط است. یافتهها اهداف یکسان دانشجویان تربیتبدنی را در استفاده از رسانههای ورزشی در سطوح مختلف سواد رسانهای نشان داد. رسانههای مجازی و تلویزیون به ترتیب بیشترین میزان استفاده را داشتند. توانایی دانشجویان در تشخیص تأثیر تحریف، کلیشه سازی، تبلیغات در حد متوسط و برخورداری از نگاه نقادانه و تشخیص خشونت در حد متوسط رو به پایین گزارش شد. مقایسه بین جنسیت و سواد رسانهای نشان داد که دانشجویان پسر بهطور معنیداری میانگین سواد رسانهای بیشتر هستند. مقایسه بین سواد رسانهای دانشجویان کارشناسی ارشد و کارشناسی حاکی از این بود که تفاوت معنیداری بین سواد رسانهای آنها وجود ندارد. نتیجه گیری: سطح متوسط سواد رسانهای متوسط دانشجویان تربیتبدنی توجه بیشتر به آموزش و برنامهریزی جهت ارتقای آن را توسط مسئولین مربوطه نشان میدهد.

نویسندگان

فاتح فرازیانی

هیئتعلمی گروه مدیریت ورزشی دانشگاه پیام نور

علی زارعی بیدسرخی

هیئتعلمی گروه مدیریت ورزشی دانشگاه پیام نور

احسان اله حسنی

کارشناس ارشد تربیت بدنی آموزش وپرورش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گیدنز، آنتونی(1377). جامعه شناسی، ترجمه منجهر صبوری، تهران، نشر نی. ...
  • دادگران، سید محمد(1384). مبانی ارتباط جمعی، تهران، نشر مروارید و ...
  • Hobbs Renee (2002). The Acquistion of media Literacy Skills Among ...
  • Potter, W. James, (2005), Media literacy, Sage Publications, third edition, ...
  • نمایش کامل مراجع