بررسی مقایسهای ادراک عمق نوجوانان فوتبالیست با کاربران بازی رایانهای فوتبال

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 660

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_128

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

هدف: هدف پژوهش حاضر مقایسه ادراک عمق بازیکنان نوجوان فوتبال با کاربران بازیهای رایانهای فوتبال و نوجوانان فوتبالیست- کاربرفوتبال بود. مقدمه: ادراک عمق، یک توانایی بینایی برای دریافت دنیای سهبعدی است که به بیننده اجازه میدهد تا با دقت در مورد فاصله اشیاء قضاوت کند و در بسیاری از مهارتهای حرکتی که با تعیین مکان، ضربه زدن و گرفتن اشیای متحرک سروکار دارند، ادراک عمق نقش مؤثری را در موفقیت آن مهارتها ایفا میکند. درواقع رفتار حرکتی مؤثر و کارامد کاملا0 وابسته به ادراک است. به خاطر اهمیت آشکار بینایی در اجرای وظایف حرکتی، محققان تلاش داشتهاند تا کارایی ادراک بینایی را با رفتار حرکتی مرتبط سازند.روششناسی: جامعه پژوهش 60 نوجوان پسر 12 تا 17 ساله بودند. یک گروه، کاربران بازی رایانهای فوتبال، گروه دیگر نوجوانان فوتبالیست و گروه سوم نوجوانانی بودند که در طول هفته ورزش فوتبال و بازی رایانهای فوتبال را انجام میدادند. طرح پژوهش حاضر با توجه به هدف و موضوع پژوهش در مقوله مطالعات پس رویدادی قرار گرفت. برای سنجش ادراک از دستگاه سنجش ادراک عمق استفاده شد؛ بنابراین بهمنظور بررسی دادهها و تعیین تفاوت میان آنها از روش تحلیل واریانس استفاده شد.نتایج: با استفاده از آزمون تحلیل واریانس نشان داده شد که اختلاف معنی داری بین گروه ها وجود دارد. در مقایسه بین نتایج گروه ها مشاهده می شود که نوجوانان فوتبالیست-کاربر نسبت به سایر گروه ها خطای کمتری در ادراک عمق داشتند.

نویسندگان

صدیقه تقی زاده

استادیار گروه رفتارحرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز

مهتا اسکندرنژاد

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

بهروز قربان زاده

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید مدنی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :