تأثیرتمرینات ذهن آگاهی برباورهای فراشناخت ورزشکاران رزمی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 605

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_133

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تمرینات ذهن آگاهی برفراشناخت ورزشکاران رزمی نیمه ماهر بود. تحقیق حاضر ازنوع نیمه تجربی با گروه پیش آزمون -پسآزمون میباشد و جامعه آماری شامل همه ورزشکاران رزمی نیمه ماهر شهرتبریز میباشد که از طریق نمونه گیری در دسترس 24نفر انتخاب شدند و بهصورت تصادفی در دوگروه آزمایش (ذهن آگاهی) وکنترل قرار گرفتند. برای اندازه گیری فراشناخت از پرسشنامه فراشناخت mcq30 با پنج عامل 1 -باورهای مثبت درباره نگرانی،2-باورهایی درموردغیر قابل کنترل بودن و خطرناک بودن، 3-باورهایی درمورد کفایت شناختی، 4 -باورهای منفی،5-خودآگاهی شناختی می باشد. برای تجزیه وتحلیل داده ها ازروش تحلیل کوواریانس استفاده شد.نتایج نشان داد که تمرینات ذهن آگاهی بر خرده مقیاس1 -باورهای مثبت درباره نگرانی 2 -باورهایی درموردغیر قابل کنترل بودن و خطرناک بودن مؤثر است ولی بر عامل های 1-باورهای مثبت درموردنگرانی، 3 -باورهایی در مورد کفایت شناختی، 4-وباورهای منفی کلی (شامل مسؤلیت پذیری ،خرافات و تنبیه)، 5-خودآگاهی شناختی اثری ندارد. بنابر این به نظر میرسد که آموزش ذهن آگاهی میتواند تا حدودی فراشناخت را بهبود بخشد.

نویسندگان

زهرا نیکنام

استادیاررفتارحرکتی دانشگاه تبریز

مهتا اسکندرنژاد

استادروانشناسی دانشگاه تبریز

جلیل باباپور

دانشجوی کارشناس ارشد روانشناسی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Junge, A. Dvorak & D Rosch, T. (2000). Psychologicall and ...
  • Moore, A. & Malinowski, p. (2009). Meditation, mindfulness and cognitive ...
  • Toneatto, T. (2004). A Meta cognitive therapy for anxiety disorders: ...
  • Wells, A. (2009). Metacognitive therapy for anxiety anddepression. New York: ...
  • نمایش کامل مراجع