تاثیر فعالیت مقاومتی یک ست در مقابل سه ست بر تغییرات شاخصهای همورئولوژیکی غیرورزشکاران

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 512

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_136

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: ارتباط آمادگی جسمانی و وضعیت همورئولوژیکی در تحقیقات متعددی گزارش شده است. علی رغم اهمیت تمرینات مقاومتی بر سلامت افراد، تأثیر این تمرینات بر همورئولوژی چندان مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین، هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر فعالیت مقاومتی یک ست در مقابل سه ست بر شاخصهای همورئولوژیکی غیرورزشکار بود.روش شناسی: تعداد 15 مرد غیرورزشکار سالم (سن: 0/222 سال، BMI :9/12/25 کیلوگرم بر متر مربع، درصد چربی: 1/25/15 (بهطور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنیها بهطور تصادفی به دو گروه 7 و 8 نفره تقسیم شدند. طرح تحقیق به صورت متقاطع انجام گرفت. برای اجرای قرارداد فعالیت مقاومتی از هشت حرکت (به ترتیب پرس سینه، چهار سر، سر شانه، درازونشست، پارویی، کشش به پایین، جلو بازو و پرس پا) با 60 %حداکثر قدرت بیشینه و ستهای 10 تکراری با فواصل استراحتی یکدقیقهای استفاده گردید. برای تحلیل دادهها از تحلیل واریانس دو طرفه مکرر با عامل بین گروهی استفاده شد.نتایج: نتایج تحقیق تعامل معنیداری را بین حجم فعالیت مقاومتی و مقادیر همورئولوژیکی (ویسکوزیته پلاسما سرعت بالا (027/0=P ،(مشاهده افزایشهای بنابراین. داد نشان)) P=0/044) RBC و) P=0/048) تام پروتئین)، P=0/030) آلبومین)، P=0/042) هموگلوبینشده در متغیرهای همورئولوژیکی در پاسخ به فعالیت سه ستی به طور معنیداری بیشتر از فعالیت یک ستی میباشد (05/0

فعالیت مقاومتی سه ستی در تمامی متغیرهاافزایش معنیداری مشاهده شد (05/0

حجم پلاسما تقریبا 6 درصد بود.بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافتههای پژوهش، فعالیت مقاومتی بویژه با حجمهای (ستهای) پایین میتواند منجر به کاهش بهمریختگی وضعیت رئولوژیکی خون گردد. بنابراین جلسات حجم پایین نسبت به حجم بالا سبب افزایش کمتر متغیرهای همورئولوژیکیخواهد شد.

نویسندگان

سعید نیکوخصلت

دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز

سجاد احمدی زاد

دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه شهید بهشتی

مرتضی نیک خصال

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز

سعید فتح الهی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Emtner, M., Hallin, R., Arnardottir, R. H., & Janson, C. ...
  • Guelfi, K. J., Donges, C. E., & Duffield, R. (2013). ...
  • Iepsen, U. W., Jorgensen, K. J., Ringbaek, T., Hansen, H., ...
  • Kramer, J. B., Stone, M. H., O Bryant, H. S., ...
  • Schoenfeld, B. J. (2013). Potential mechanisms for a role of ...
  • نمایش کامل مراجع