مقایسه تاثیر یکدوره نرمش صبحگاهی توام با موزیک و بدون موزیک بر تعادل خردسالان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 414

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_169

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: توسعه مهارتهای حرکتی پایه علاوه بر عوامل موروثی به محیط و تمرین نیز وابسته می باشند. هدف این پژوهش مقایسه تاثیرشش هفته نرمش صبحگاهی توام با موزیک و بدون موزیک بر تعادل خردسالان بوده و بررسی امکان ایجاد جذابیت بکمک موسیقی با هدف رغبت بیشتر خردسالان جهت مشارکت فعال در برنامه توسعه مهارت های حرکتی از عمده چالش های مد نظر این پژوهش محسوب میگردد. روش شناسی: پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون وپس آزمون بوده ودر آن ازتعداد صد نفرخردسال درمحدوده 4 الی 6ساله ثبت نام شده درسال تحصیلی 94-93 مهد کودک گلهای بهشت ارومیه 45 نفرخردسال با میانگین سنی 3/5 سال(23 پسر و22دختر) که فاقد عوارض جسمانی مشهود ویا سابقه ورزشی قابل توجه بوده اند،انتخاب ودرجلسه پیش آزمون.با نمایش مدل همسال ماهر،خرده آزمون 8 ماده ای تعادل برونینکس - اوزرتسکی از کودکان اخذ و نمرات 8 ماده آزمون براساس فرم امتیاز دهی محاسبه و ثبت گردید.با نمونه گیری تصادفی نفرات به سه گروه تقسیم شده و با قرعه کشی یک گروه کنترل وبدون مداخله و دوگروه بعدی به مدت 6 هفته وهر هفته 4 جلسه 20 دقیقه ای بصورت جداگانه اما تحت حرکات تمرینی یکسان یکی همراه با موزیک(متداول ورزشی صدا وسیما) و دیگری بدون موزیک قرار گرفتند. پس از 6 هفته از کلیه افراد پس آزمون مطابق با دستورالعمل پیش آزمون به عمل آمد. نتایج: نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس با سطح معناداری 05/0 =Į مابین 3 گروه نشان داد: ضمن اینکه نرمش صبحگاهی در 2 گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل درعملکرد تعادل خردسالان تاثیر کاملاً مثبتی داشته بلکه نرمش توام با موزیک باعث بهبود معناداری در نمره تعادل گروه نرمش توام با موزیک نسبت به گروه نرمش بدون موزیک گردیده است. یعنی تمرین و نرمش موزیکال دربهبود عملکرد تعادل نسبت به تمرین بدون موزیک موثرتر بوده است.

نویسندگان

رضا شهپری

کارشناس ارشد رفتار حرکتی، دبیر آموزش وپرورش ارومیه

فاطمه سادات حسینی

دکتری روانشناسی ورزشی، عضو هیت علمی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اشمیت، ر.لی، ت (1387) کنترل ویادگیری حرکتی با تاکید رفتاری.ترجمه ...
  • گری گوری، پا ینه. وی لاری دی، اساکس :2005 .رشد ...
  • بلوم، ب و همکاران (1374) طبقه بندی هدفهای پرورشی: حوزه ...
  • Celik Kayapinar, Fatma. 2011 The Effect of Movement Education Program ...
  • Fotini , Venetsanou . Antonis, Kambas. 201 .THE EFEECTS OF ...
  • نمایش کامل مراجع