تأثیر تمرین استقامتی بر میزان بیان پروتئین VEGF بافت قلبی در موش های صحرایی سالم

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 586

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_176

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: تمرین استقامتی بهعنوان جزء سودمند برنامه تمرینی میتواند به منظور بهبود استقامت قلبی عروقی و ظرفیت عملکردی در افراد به کار برده شود. به نظر میرسد تمرینات استقامتی میتوانند از طریق افزایش آنژیوژنز، ظرفیت عملکردی را تحت تأثیر قرار دهند. بنابراین هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر تمرین استقامتی بر میزان بیان پروتئین VEGF بافت قلبی در موش های صحرایی سالم بود. روش شناسی: 20 رت به دو دسته مساوی 10 تایی تمرین استقامتی به مدت 8 هفته(6 جلسه در هفته بر روی نوار گردان موتوردار) و کنترل تقسیم شدند. در ابتدا، موش های صحرایی به مدت 10 دقیقه در روز و با سرعت 10 متر در دقیقه و با شیب 10 %تمرین خود را آغاز کردند. سرعت و مدت تمرین به تدریج افزایش یافت تا این که مدت و شدت تمرین به ترتیب به 1 ساعت در روز و 26 متر در دقیقه رسید.48 ساعت پس از اتمام دوره تمرینی عضله قلبی آن ها تحت شرایط استریل جدا گردید. میزان بیان پروتئین VEGF به وسیله روش الایزا مورد اندازه گیری قرار گرفت. جهت تجزیه تحلیل اطلاعات از آزمون تی مستقل و نرم افزار Spss16 استفاده شد. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد تمرین استقامتی به مدت 8 هفته موجب افزایش معنی دار میزان بیان پروتئین VEGF در گروه های .(P<0/001) شود می) 621/434/06 :تمرینی گروه برابر در 480/6714/77 :کنترل گروه(سالمنتیجه گیری: بنابراین به نظر میرسد تمرین استقامتی میتواند از طریق فعال سازی مسیر آنژیوژنیکی بافت قلب باعث افزایش ظرفیت عملکردی گردد.

کلیدواژه ها:

تمرین استقامتی ، آنژیوژنز ، عامل رشد اندوتلیال عروقی

نویسندگان

حمداله هادی

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران

عباسعلی گائینی

استاد دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

پژمان معتمدی

استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.

حمید رجبی

دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abact A, Oguzhan A, Kahraman S, Eryol NK, Chal _ ...
  • Mai J, Edgerton V, Barnard R. Capillary of red, white ...
  • Van Craenenbro eck EM, Vrints CJ, Haine _ Vermeulen K, ...
  • Gu J-W, Gadonski G, Wang J, Makey I, Adair TH. ...
  • Parivash S, Majid K, Reza G, Jahangir K, Ali Reza ...
  • نمایش کامل مراجع