فعالیت الکترومایوگرافی عضلات دلتوئید و فوق خاری هنگام آبداکشن شانه با سرعت آهسته و تند

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 552

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_186

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: الویشن شانه یک حرکت کاربردی مهم، که در بسیاری از فعالیتهای زندگی روزمره و فعالیتهای ورزشی بسیار مورد نیاز است. علیرغم مطالعههای EMG ،فعالیتهای عضلات شانه در شرایط گوناگون هنوز به خوبی شرح داده نشده است. هدف پژوهش حاضرشناسایی فعالیت الکترومایوگرافی عضلات کمربند شانهای هنگام آبداکشن اندام فوقانی با سرعت آهسته و سریع در افراد سالم بود.روششناسی: 16 دختر 28-20 ساله در این تحقیق شرکت کردند. با دستگاه الکترومایوگرافی 16-MA300 و الکترودهای سطحی دو قطبی شدت فعالیت عضلات دلتوئید (قدامی، میانی، و خلفی) و فوق خاری هنگام اجرای آبداکشن با سرعت آهسته (s/22 (و تند (s/45 (در 5 تکرار، ثبت شدند. با استفاده از دستگاه تحلیل حرکتی Vicon با 4 دوربین، ابتدا و انتهای حرکت تعیین شد. دادهها بر اساس MVIC همسان سازی و با استفاده از نرمافزار 22-SPSS و تست ANOVA Measure Repeated با 05/0

آبداکشن با سرعت آهسته شدت فعالیت عضلات دلتوئید قدامی، میانی، خلفی و فوق خاری به ترتیب ،21/42/2 % به سریع حرکت در مقادیر این. بود میکروولت 39/43/7 % و 50/617/7 %،50/51/9 % ،18/21/9%%5/24/58 %،243/67 و % 7/31/46 میکروولت شد. براین اساس عضلات دلتوئید خلفی و میانی به ترتیب بیشترین و دلتوئید قدامی کمترین فعالیت را داشتند. تأثیر متقابل معناداری بین عاملهای سرعت و عضله(070/0=P (وجود نداشت.نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که که هنگام آبداکشن با سرعت آهسته، عضلات دلتوئید خلفی و میانی بیشترین میانگین شدت فعالیت را نسبت به دیگر عضلات نشان دادند. در شرایط افزایش سرعت، دلتوئیدخلفی فعالیت بیشتری را نشان داد، بنابراین برای تقویت این عضله استفاده از حرکات با سرعت بالاتر بیشتر توصیه می شود. این یافته یک فرضیه نیز به ذهن متبادر میسازد که دلتوئید خلفی علاوه بر نیروی آبداکتوری در تثبیت مفصل نیز نقش دارد که باید آزمایش شود.

نویسندگان

صغری عباسی

کارشناسی ارشد بیومکانیک ورزشی، دانشکدهی تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

نادر فرهپور

استاد دانشکدهی تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

شیرین یزدانی

استادیار دانشکدهی تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dudkiewicz, I., Oran, A., Salai, M., Palti, R., &Pritsch, M. ...
  • Lubiecki, M., & Carr, A. Frozen shoulder: past, present, and ...
  • Antony, N. T., &Keir, P. J. Effects of posture, movement ...
  • Sakaki, Y., Kaneko, F., Watanabe, K., Kobayashi, T., Katayose, M., ...
  • نمایش کامل مراجع