توسعه ی محله ای راهکاری در راستای توسعه پایدار شهری، با تاکید بر ظرفیت ها و قابلیت های شهری با استفاده از مدل AHP (نمونه موردی: محله قه تارچییان سنندج)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 617

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASUSC01_210

تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393

چکیده مقاله:

امکانات و ظرفیت های موجود در محلات شهری در طی سالیان متمادی به وجود آمده اند؛ پیدایش این امکانات و ظرفیت ها از طریق صرف هزینه های مالی و انسانی و محیطی میسر گشته است. در محلات قدیمی شهرها به دلایل مختلفی از حداکثر توان این ظرفیت ها و امکانات استفاده به عمل نمی آید و به صورت بلا استفاده ویا کماستفاده در اثر گذشت زمان مستهلک می شوند. ظرفیت های توسعه محله ای عموما در محلات قدیمی موجود هستند ولی به دلیل عدم شناخت و بکار گیری این ظرفیت ها، توسعه در این محلات اتفاق نمی افتد . متاسفانه در رشد و توسعه فیزیکی شهر سنندج از این ظرفیت ها استفاده به عمل نیآمده است و رشد و توسعه فیزیکی شهر عموما به صورت افقی و در جهت تخریب اراضای و باغات کشاورزی اطراف شهر انجام پذیرفته است. استفاده از تکنیکهای شهرسازی مانند فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) این امکان را فراه آورده که میزان توانایی هر یک از ظرفیت ها را سنجید و سه هر یک از ظرفیت ها را در توسعه آتی محلات مشخص نمود . در این مقاله با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) به بررسی و تحلیل هر یک از ظرفیت ها در محله قطارچیان سنندج پداخته شده تا ظرفیت های موجود در این محله شناسایی وسهم هر یک در توسعه محله مشخص گردد. سپس امتیاز هر یک از ظرفیت های موجود در محله با امتیاز ظرفیت های الگوی توسعه پایدار شهری مقایسه گردیده تا میزان تطابق هر یک از ظرفیت ها موجود با الگوی توسعه پایدار شهری معلوم شود . با استناد به نتایج حاصل از تحلیل های (AHP) برای هریک از ظرفیت های، راهکارهای پیشنهادی ارائه گردیدو درنهایت با توجه به ظرفیت های موجود در محله می توان به جمعیت پذیر کردن محله اقدام نمود.

نویسندگان

فرید قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

جمیل قادرمرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حبیبی، سیدمحسن، مسائلی، صدیقه، سرانه کاربری های شهری، تهران، دفتر ...
  • رهنما، محمد رحیم، معرفی و ارزیابی اصالت بخشی در فرآیند ...
  • سرشماری عمومی نفوس و مسکن، مرکز آمار ایران، .1385 ...
  • شیعه، اسماعیل، مقدمه ای بر مبانی برنامه ریزی شهری، تهران، ...
  • قریب، فریدون، شبکه ارتباطی در طراحی شهری، تهران، انتشارات دانشگاه ...
  • مشهدیزاده، د هاقانی، ناصر، تحلیلی از ویژگی‌های برنامه ریزی شهری ...
  • نمایش کامل مراجع