هم افزایی معماری زمینه گرا و معماری پایدار در راستای پایدار سازی محیط نمونه موردی: محور فرهنگی- تاریخی کاخ خورشید و مسجد کبود گنبد، کلات

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 781

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASUSC01_337

تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393

چکیده مقاله:

روند رشد و زایش معماری پایدار از دو دیدگاه قابل بررسی است. یکی بررسی روند شکل گیری معماری پایدار از منظر مبانی توسعه پایدار که در آن تولید تفکر توسعه پایدار در حوزه اقتصاد و بوم شناسی و نسوخ آن در سایر علوم و معماری مدنظر است؛ و دیگاه دوم که مدنظر تز این مقاله است ک ه شکل گیری معماری پایدار از منظر تکامل رویکردها و دانش معماری قابل بررسی است. این دیدگاه که توسط نگارنده زایش هم افزا نام گرفته و کمتر بدان توجه شده است، معماری پایدار در روندی هم افزا که حاصل برهمکنش سایر مفاهم معماری قبل خود و به خصوص معماری زمینه گرا از درون معماری، شکل گرفته است و بستر اصلی نظری آن دیگر توسعه پایدار نیست. بلکه توسعه پایدار به عنوان یکی از پایگاه های تئوریک این معماری قابل بررسی است و نه شالوده آن. معماری پایدار زائیده روند هم افزا، محصول در هم تنیده با مفاهیم معماری است که مفاهیم دست یافته در روند تکاملی سایر رویکردهای معماری پیش از خود را مدنظر قرار داده ودر مسیری رو به جلو با مواجهه با مسائل روز از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و محیطی و ... شاخص هایی بدان افزوده است. در این رویکرد معماری زمینه گرا به عنوان مهمترین حلقه از روند تکاملی برای رسیدن به معماری پایدار مطرح است. معماری ای که بر خصوصیات بستر و زمینه اثر به عنوان مهمترین رکن در خلق م عماری تأکید می کند. توجه به مفاهیم معماری زمینه گرا در کنار م عماری پایدار در این مقاله به عنوان راهکاری برای بازنگری بر مفاهیم معماری پایدار ذکر شده است. هدف اصلی مقاله تبیین خلق محیط پایدار در روند زایش هم افزا میان معماری پایدار و زمینه گرا است. در مسیر دستیابی به این هدف، از روشهای تطبیقی استفاده شده است. در حوزه تطبیق اطلاعات، تز ارائه شده در طراحی و بازیابی محور فرهنگی- تاریخی کلات نادری پیاده سازی شده است.

نویسندگان

مونا زمانی شاندیز

کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

ساسان نوروزی

کارشناسی ارشد مرمت دانشگاه صنعتی اصفهان

پریسا شادلو

کارشناسی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رنت سی . برولین، (1386)، «معماری زمینه گرا»، تهران: نشر ...
  • بیجاری، لاله.، بیجاری، لیلی.، 1388. معماری بومی. پایان نامه کارشناسی ...
  • زمانی، مونا، (1391)، «معماری پایدار: گذشته، حال آینده»، پایان نامه ...
  • _ زاهدی، شمس‌السادات، 1389. توسعه پایدار. تهران: سازمان مطالعه و ...
  • Edwards, Brain. (2010). Green Architecture: An International Comparison, first Edition. ...
  • Goodall, Jane.(2005). The sustainability revolution. New society publisher. World ...
  • United Nations.(1998) "Report of ...
  • نمایش کامل مراجع