مصالح و فرآورده های ساختمانی و جایگاه آن در معماری پایدار (نمونه موردی: بررسی هتل 4 ستاره تهران تاور واقع در میدان فردوسی تهران)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,590

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASUSC01_346

تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393

چکیده مقاله:

انتقال حرارت از جداره های خارجی ساختمان و همچنین صرف انرژی زیاد برای جبران آن، در دوره ای که بشریت با محدودیت منابع انرژی روبروست، بشر را به سوی مسیری در جهت کاهش تلفات سوق داده است. بر اساس آمارهای ارائه شده 15 تا 20 درصد کل انرزی مصرفی به مصرف ساختمان ها می رسد، لذا هماهنگی با توسعه پایدار و مصرف بهینه انرژی و استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر از جمله نکاتی است که بایستی در طراحی و معماری ساختمان های بلند مرتبه نظیر هتل که از لحاظ مصرف انرژی در سطح بالایی قرار دارند، مورد توجه قرار گیرد. با توجه به اینکه بیشترین اتلاف از دیوارها و پنجره های خارجی بنا صورت می گیرد، یکی از مناسب ترین روش ها، استفاده از عایق در دیوارها و جایگزینی شیشه های دوجداره در ساختمان می باشد؛ در صورت عدم عایق کاری و درزبندی مناسب ممکن است ساختمان با مشکلاتی اعم از زیاد بودن انتقال حرارت، غیراقتصادی بودن، میعان روی دیوارها و ... مواجه شود. از طرف دیگر بحث بازسازی ساختمان های فرسوده، یکی از اهداف معماری پایدار است که به حفظ منابع موجود کمک شایانی می کند. این مقاله به کمک نرم افزار BCS به طراحی بهینه یک نمونه ساختمان بلند مرتبه با به کارگیری مصالحی که اتلاف انرژی را به حداقل می رساند، می پردازد و ه ماهنگی با معماری پایدار و مباحث 19 مقررات ملی، را مورد تأکید قرار می دهد.

نویسندگان

حسن ذولفقارزاده

استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، دانشکده معماری و شهرسازی، قزوین، ایران

ریحانه ولدخان

کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

حسین ولدخان

کارشناسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :