تحلیل تأثیرات استفاده از انواع تماها در پوسته ی خارجی ساختامن بر کاهش میزان مصرف انرژی سالانه با استفاده از نرم افزار Design Builder

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,524

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASUSC01_452

تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393

چکیده مقاله:

هر چند که نمای خارجی ساختمان پارامتری است که معمولاً توسط معماران و با درنظر گرفتن جنبه ی زیبایی و نمود ظاهری ساختمان انتخاب می شود، ولی تحقیقات حاکی از ان است که نما یکی از عوامل تأثیر گذار بر شرایط حرارتی فضای داخل ساختمان است. این امر به ویژه در مورد نمای دیوارهای در معرض تابش آفتاب اهمیت بیشتری می یابد. ضریب جذب حرارت تابشی نمای ساختمان بیش از سایر خواص آن بر شرایط حرارتی ساختمان ت أثیر می گذارد. در این تحقیق اثر انواع نمادهای مختلف بر میزان مصرف انرژی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور از نرم افزار دیزاین بیلدر جهت مدل سازی و انجام محاسبات ساختمان نمونه در اقلیم های تهران و تبریز استفاده شده ا ست. در تحقیق زیر مورد نمونه 600 اشری با استفاده از 12 نوع نمای متداول و رایج در بازار، از نظر مصرف انرژ یمورد بررسی قرار گرفته است و بهینه ترین نما برای این اقلیم ها معرفی شده است. نتایج این بررسی نشان داد که برای شهر تهران نمای آجر 3 سانتی متری با مصرف 11/166 کیلووات ساعت انرژی و 6/95 درصد کاهش مصرف نسبت به بدترین نما، به عنوان بهینه ترین نما کمترین میزان اتلاف انرژی را در پیش داشته و برای نماسازی ساختمان پیشنهاد می شود. همچنین برای شهر تبریز نمای بتن رنگ شده با مصرف 14/967 کیلووات ساعت انرژی و 7/04 درصد کاهش مصرف نسبت به بدترین نما (آجر نسوز)، به عنوان بهینه ترین نما کمترین میزان اتلاف انرژی را در پیش داشته و برای نماسازی ساختمان پیشنهاد می شود. بررسی در مورد یک نمای دلخواه نیز نشان داد که در تهران نماهایی با ضریب جذب خورشیدی 0/45 و در تبریز نماهایی با ضریب جذب خورشیدی حداکثر 0/95 مستقل از دیگر خواص، مناسب ترین عملکرد را داشته اند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهران سعادتی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

الهه نوروزی جاجرم

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

حامد مصلحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :