تاثیر اقلیم بر نحوه شکل گیری معماری سنتی گیلان بر اساس (نمونه موردی : بقعه میرشمس الدین ، بقعه شیخ زاهد ، بقعه چهارپادشاهان)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 494

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ATTITTDE02_085

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

استان گیلان در شمال کشور و در کنار سواحل جنوبی دریای خزر قرار گرفته و از خصوصیات بارز آن رطوبت وبارندگی زیاد است .و به طور کلی این استان دارای آب و هوایی معتدل و مرطوب می باشد .از طرفی وجود حصار بلندالبرز در جنوب این ناحیه، مانع از خروج رطوبت و بخار ناشی از دریا می گردد .استان گیلان شامل دو قسمت کوهستانی وجلگه ای است.در هر کدام از این دو ناحیه در اجزای تشکیل دهنده معماری تفاوت هایی دیده می شود .رطوبت و بارندگی زیاد عامل اصلی شکل گیری معماری و شهرسازی این ناحیه می باشد .بافت شهری و روستایی به صورت باز است و بهخصوص در معماری این منطقه از عناصری جهت دفع رطوبت و حداکثر تهویه و هدایت باران و آب های سطحی استفاده شده، تا از این طریق بتوانند به نوعی معماری همساز با اقلیم دست یابند؛ که در کنار عوامل زیباشناسانه و نیز هماهنگی بامحیط اطراف، شرایط آسایش را برای ساکنان خود فراهم آورد .در این منطقه روند گسترش بنا بر اساس اولویت های اقلیمی و به ترتیب از سمت جنوب، شرق، غرب و سپس در ارتفاع می باشد .مجموعه این عوامل در کنار عامل برونگرایی، سبب ایجاد معماری منحصر به فردی شده که میتوان اقلیم را علت اصلی شکل گیری آن دانست .به طور کلی برونگرایی به همراه بام شیبدار ویژگی خاص معماری این منطقه می باشد .در تحقیق حاضر، با توضیحاتی که درباره ویژگی های معماری بناهای منطقه داده می شود سعی بر آن است که تصویری کلی از معماری گیلان ارایه گرد. در این مجال به شرح اصول و الگویمعماری بناهای گیلان پرداخته می شود. برای رسیدن به این منظور از مطالعات کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است .

کلیدواژه ها:

اصول معماری سنتی گیلان ، معماری همساز با اقلیم

نویسندگان

علیرضا قاراخانی

عضو هیات علمی گروه معماری ، واحد تهران غرب ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران ،

سجاد دراسرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه معماری ، واحد سوادکوه ، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه ،ایران،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -قبادیان، وحید" 1388 بررسی اقلیمی ابنیه سنتی"، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • -معماریان، غلامحسین" 1387 آشنایی با معماری مسکونی ایرا نی گونه ...
  • _ :فرج الهی راد، امیر" 1387 بررسی و تحلیل سازه ...
  • - :میریوسف، پویا" 1387 چوب این میراث کهن معماری روستایی ...
  • - : 25 54 .خاکپور، مژگان" 1385 ساخت خانه های ...
  • - : 62 72 .خاکپور، مژگان" 1384 مسکن بومی در ...
  • -مجله معماری و شهرسازی -دوره چهارم، شماره 24، «تحلیل و ...
  • - : .قبادیان، وحید" :) 1372 (تطبیق مسکن با اقلیم"، ...
  • -برومبرژه، کریستیان" :) 1370 (مسکن و معماری در جامعه روستایی ...
  • نمایش کامل مراجع