ارزیابی نقش ادبیات داستانی فارسی بر سنجش یادگیری و خلاقیت در درس معماری اسلامی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 540

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AUUM02_300

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

در این گفتار، استفاده از تصویر سازی ذهنی دانشجویان در تداعی معانی و انتقال مفاهیم، مورد یک بررسی تجربی-آموزشی قرار گرفته است. طرح مساله ضرورت استفاده از بیان داستانی را در درک فضا، فرم و عملکرد ساختارهای معماری دوران اسلامی را به خصوص به لحاظ جایگاه ویژه شان در نظام فکری- فرهنگی و آموزش معماری امروزین ایران و اهمیت معانی تداعی شده ی آن، زمینه ساز بررسی دریافت های معنا گرایانه دانشجویان در جهت تداعی معنا و انتقال مفهوم می باشد. در این ارتباط در کلاس درس معماری اسلامی دانشجویان رشته ی معماری ( واحد عملی )، پس از ارائه سرفصل های کالبدی-فضایی-شخصیتی معماری ایران دوران اسلامی، سعی بر آن شد که با بیان داستانی عرفانی و در عین حال ساده و عام، به نوعی سنجش مفاهیم ارائه شده در قالب طراحی صورت گیرد. نتایج اولیه نشانگر این موضوع بود که ذهن اکثر دانشجویان تنها در چارچوب قالب های سنتی و شماتیک تصویر سازی می کند و تنها تعداد معدودی سعی در در ارائه مفاهیم سنتی با بیانهایی نوین و ساختارشکنانه داشتند، که در بعضی موارد به دلیل خواسته شان برای تمایز از مفاهیم بسیار فاصله گرفتند.

نویسندگان

فهیمه ناظم زاده شعاعی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان کارشناسی ارشد مرمت و احیا بافت ها و بناها ی تاریخی از دانشگاه تهران پردیس هنرهای زیبا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :