استفاده از ژن کد کننده آنزیم ایزوپنتنیل ترانسفراز (IPT) برای به تاخیر انداختن پیری برگ در رز مینیاتوری گلدانی (Rosa hybrida cv. Linda)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,216

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_028

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

پیری برگ مهمترین عامل کاهش کیفیت در بسیاری از محصولات کشاورزی، از جمله گیاهان زینتی میباشد. پیری برگ نتیجه یک سری واکنشهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی در مراحل پایانی رشد برگ است. در رزهای مینیاتوری نیز، زردی و ریزش برگ، و ریزش گل و جوانه، مشکل بزرگی در بازاریابی این گیاهان است. در بین هورمونهای گیاهی، سایتوکینینها مهمترین مواد تنظیم کننده کاهش دهنده پیری هستند. در تحقیق حاضر، گیاهان تراریخته با استفاده از ژن دخیل در بیوسنتز سایتوکینین (IPT) تحت کنترل آغازگر اختصاصی پیری (SAG12) به دست آمد. برای انتقال ژن از دو سویه AGL1 و GV3850 از آگروباکتریوم تومیفاشینس (Agrobacterium tumefaciens) استفاده شد. این سویهها در بردارنده ناقل pSG 529(+) حامل ژن شیمری SAG12-IPT بودند. کالوسهای رویانزا حاوی رویانهای بدنی بالغ به عنوان ریزنمونه مناسب برای انتقال ژن مورد استفاده قرار گرفت. برای رقیق کردن محلول باکتری قبل از مرحله تلقیح ریز نمونهها، از محیطهای LB ،Min-A ،half-MS و YEP استفاده شد. نتایج ساترن بلات نشان داد که چهار لاین تراریخته با 1 تا 6 کپی از ژن مورد نظر به دست آمد. گیاهان تراریخته فقط زمانی که سویه AGL1 برای انتقال ژن استفاده شد، به دست آمد. همچنین بالاترین درصد انتقال ژن (10%) زمانی بود که محیط half-MS برای رقیق کردن محلول آگروباکتریوم استفاده شد. گیاهان تراریخته از نظر مورفولوژیکی تفاوتی با گیاهان شاهد نداشتند. با اینحال ریشه زایی درون شیشهای در این گیاهان بسیار مشکل بود. ارزیابیهای اولیه نشان داد که زردی برگ در گیاهان تراریخته حدودا یک هفته به تأخیر افتاد. ارزیابی بیشتر این گیاهان در آزمایشات گلخانه ای مورد نیاز است

نویسندگان

هدایت زکی زاده

گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان

رناته مولر

گروه علوم کشاورزی دانشکده علوم زیستی دانشگاه کپنهاک، دانمارک

سریدوی سریسکانداراجا

گروه علوم گیاهی و ژنتیک جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی سوئد

مارگارت سرک

انستیتوی گیاهان زینتی، دانشگاه هانوفر آلمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Gan S, Amasino RN (1996) Cytokinins in plant SeneScencب from ...
  • Chang H, Jones ML, Banowetz GM, Clark DG (2003) O ...
  • Chen LFO, Hwang JY, Charng YY, Sun CW, Yang SF ...
  • Dohm A (2003) Genetic tran sformation. In: Encyclopedia of Rose ...
  • Gan S, Amasino RM (1995) Inhibition of leaf SeneScence by ...
  • Gan S, Amasino RN (1997) Making Sense of Senescence Plant ...
  • McCabe MS, Garratt LC, Schepers F, Jordi WJRM, Stoopen GM, ...
  • Smmart CM (1994) Gene expression during leaf SeneScenc, New Phytologist ...
  • Tjosvold SA, Wu MJ, Reid MS (1994) Reduction of postproduction ...
  • Zakizadeh H, Debener T, Sriskandarajah S, Frello S, Serek M ...
  • نمایش کامل مراجع