بررسی تاثیر تنظیم کننده های رشد و نوع ریز نمونه در القاء کالوس و بررسی روند رشد کالوس خیار چنبر

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,215

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_043

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

خیار چنبر یک واریته گیاهشناسی (flexuosus Naud) از گونه خربزه (Cucumis melo) متعلق به خانواده کدوئیان (Cucurbitaceae) است. خیار چنبر به صورت عمده در منطقه خوزستان کشت می گردد و گیاهی مقاوم به گرما است و از خرداد تا مهر که به علت گرما امکان تولید میوه خیار در خوزستان میسر نیست, جایگزین خیار می گردد. این گیاه دارای میوه ای دراز و استوانه ای است که وقتی نارس است, به جای خیار مصرف می شود. نظر به اهمیت اقتصادی خیار چنبر در مناطق گرم کشور, این گیاه مدل خوبی برای بررسی های ژنتیکی و فیزیولوژیکی مربوط به گونه ی خربزه ها است و می توان از آن برای پیدا کردن ژن ها و راه کارهای مفید حل مسائل متعدد کشت انواع خربزه و خیار استفاده کرد. کالوس می تواند در تولید باززایی (اندام های ساقه و ریشه), تهیه پروتوپلاست, تولید جنین سوماتیک و تولید متابولیت های ثانویه مورد استفاده قرار گیرد. پس از جدا نمودن پوست بذور و استریل نمودن آنها, بذور در محیط کشت MS قرار داده شدند تا جوانه زنی در روشنایی صورت گیرد. از هیپوکوتیل و کوتیلدون گیاهچه های 10 روزه به عنوان ریزنمونه, جهت کشت در محیط های کالوس زایی استفاده شد. جهت کالوس زایی از محیط کشت MS, باضافه 0/8 درصد آگار, 3 درصد ساکاروز و هورمون های NAA با دو غلظت 1 و 2 میلی گرم در لیتر و BAP با دو غلظت 0/1 و 0/5 میلی گرم در لیتر استفاده شد. همچنین برای رسم منحنی رشد, در آزمایشی دیگر در طی مدت 6 هفته, روند افزایش وزن تر کالوس مورد بررسی قرار گرفت. از چهار محیط کشت موجود بیشترین کالوس زایی مربوط به محیط کشت با هورمون های NAA با غلظت 1 میلی گرم در لیتر و BAP با غلظت 0/1 میلی گرم در لیتر بدست آمد. همچنین کوتیلدون میزان کالوس بیشتری نسبت به هیپوکوتیل طی 4 هفته تولید کرد.

نویسندگان

محمدمهدی جابری زاده

دانشگاه شهید چمران اهواز

محمدحسین دانشور

دانشگاه شهید چمران اهواز

خلیل عالمی

دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسندخت، م. و ابراهیمی، ر. 1385. مبانی کشت بافت گیاهی. ...
  • Fellner, M., and Lebeda, A. 1998. Callus Induction and Protoplast ...
  • Tissues of Cucumis sativus L. and C. melo L. Seedlings. ...
  • نمایش کامل مراجع