مقایسه ضریب پرآوری ارقام مختلف گلابی در محیط درون شیشه

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,362

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_048

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

روش های ریزازدیادی درون شیشه, به عنوان ابزاری کارآمد, در خدمت شیوه های نوین اصلاحی هستند. استقرار درون شیشه, ریز ازدیادی و همچنین تعیین ضریب تکثیر ارقام بومی و وارداتی گلابی, جهت استفاده در پروسه های باززایی و انتقال ژن, از اهداف اصلی پژوهش حاضر است. لذا به منظور مقایسه ضریب پرآوری ارقام مختلف گلابی در محیط in vitro پروژه حاضر در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار, انجام شد. ارقام گلابی مورد بررسی در این طرح شامل سه رقم گلابی بومی کشور(درگزی, شاه میوه و تاشکندی) و چهار رقم گلابی وارداتی دارای ارزش اقتصادی بالا در سطح ایران و جهان (/Spadona /Bartlett (Williams) /Harrow delight /Harrow Sweet) بودند. ریزنمونه های ارقام مورد نظر پس از طی دوره خواب, در انتهای زمستان برداشت و پس از ضدعفونی سطحی کشت شدند و بعد از گذشت مدت 1 ماه در محیط استقرار اولیه به محیط بپرآوری حاوی نمکهای پایه و ویتامین بر اساس محیط QL تغییر یافته منتقل شدند. میزان افزایش در ارتفاع ریزنمونه ها و نیز افزایش در تعداد شاخه های جانبی در هر رقم به عنوان شاخص های پرآوری, پس از طی دوره زمانی شش هفته ای یادداشت برداری شد. با در نظر گرفتن هم زمان دو صفت مورد ارزیابی برای مقایسه ضریب پرآوری ارقام وارداتی گلابی, رقم Bartlett , دارای بهترین ترکیب از لحاظ هر دو صفت تعداد شاخه های جانبی (3/57) و ارتفاع ریزنمونه (6/65) بود و با بالاترین ضریب تکثیر پتانسیل انتخاب جهت برنامه های اصلاحی بعدی(خصوصا برنامه باززایی) را دارا بود. در بین این ارقام, رقم Spadona از لحاظ هر دو صفت (تعداد 1/9 شاخه جانبی و ارتفاع 2/58 سانتی متر) در پایین ترین حد قرار داشته و نیازمند تغییرات بیشتر جهت بهینه سازی محیط پرآوری است.

نویسندگان

معصومه عمادپور

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی بخش کشت بافت و انتقال ژن

مریم جعفرخانی کرمانی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی بخش کشت بافت و انتقال ژن

علی اکبر حبشی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی بخش کشت بافت و انتقال ژن

حمید عبداللهی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر بخش تحقیقات باغبانی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abdollahi, H. _ Molecular biology of interaction between Erwinia amylovora ...
  • Lane, W.D. 1979. Regeneration of pear plants from shoot meristem-tips. ...
  • Leblay, C.. Chevreau, E., and Robin, L.M. 1991. Adventitious shoot ...
  • Singha, S. 1986. Pear (Pyrus communis L). pp. 198-206. In ...
  • Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, P.O.Box: 31535-1879, Karaj, Iran. ...
  • Seed and Plant Improveme Institue, Karaj, Iran. m.i .kermani @abrii.ac.ir ...
  • نمایش کامل مراجع