مقایسه عملکرد رزهای تکثیر شده به روش کشت بافت با رزهای تکثیر شده به روش سنتی در گلخانه

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,545

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_110

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

در سالهای اخیر در ایران کشت درون شیشه برای تکثیر تعداد زیادی از گیاهان یکنواخت از لحاظ ژنتیکی و عاری از بیماری در مقیاس وسیع استفاده شده است اما از آنجاییکه در مورد تقاضای تجاری رزهای کشت بافتی تردید وجود دارد این تکنیک تا بحال در کشور ما مورد استفاده قرار نگرفته است در این پژوهش دو رقم رز تکثیر شده به روش کشت بافت که بر روی پایه خود کشت شده بودند با رزهای کشت بافتی پیوند شده بر روی پایه خود کشت شده بودند با رزهای کشت بافتی پپیوند شده بر روی پایه نسترن و نیز گیاهان وارداتی مقایسه شدند. فاکتورهای مهم تجاری از قبیل قطر, طول و وزن گل, وزن تر و خشک شاخه گلدهنده, طول و قطر شاخه گلدهنده, طول میانگره, تعداد برگ, تعداد گروه, تعداد برگچه, تعداد گلبرگ, میزان سطح برگ بالغ, شاخص کیفیت و میزان سبزینه برگ راه اندازه گیری و در نهایت شاخص های ذکر شده به منظور اطمینان از ارزش و عملکرد رزهای کشت بافتی در مقایسه با رزهای وارداتی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در هر دو رقم HDOL1 و HAV1 در اکثر شاخص های مورد نظر تفاوت معنی داری بین رزهای کشت بافتی کشت شده بر پایه خود و رزهای کشت بافتی پیوند شده بر پایه نسترن و نیز رزهای وارداتی وجود نداشت. فقط در رقم HDOL1 تعداد برگچه, وزن تر ساقه گلدهنده و طول ساقه گلدهنده در گیاهان کشت بافتی کشت شده بر پایه خود زیادتر از رزهای پیوند شده و وارداتی بود. همچنین در رقم HAV1 میانگین سبزینه در رزهای کشت بافتی پیوند شده بر پایه نسترن بیش از رزهای کشت بافتی کشت شده بر پایه خود و رزهای وارداتی بود.

نویسندگان

مریم دائمی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی بخش کشت بافت و انتقال ژن دانشگاه آزاد اس

مریم جعفرخانی کرمانی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی بخش کشت بافت و انتقال ژن

عنایت الله تفضلی

بخش باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

بهنام بهروزنام

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Nazari, F. , M.Khosh-khui and H.Salehi, 2008.Growth and flower quality ...
  • jahrom Branch , Islamic Azad University , jahrom , Shirz ...
  • Shiraz University , Shiraz , Iran . ...
  • نمایش کامل مراجع