جمع آوری, شناسایی گونه های Sternbergia lutea, Lecojum aestivium از خانواده آماری لیداسه

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 782

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_119

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گیاهان وحشی بعنوان منابع ارزشمند ژنتیکی یا ذخیره ژنی برای مطالعات آتی ژنتیکی و اصلاحی و انتخاب به خاطر صفات مطلوب مورد نظر بایستی شناسایی و نگهداری شوند. کشور پهناور ایران دارای اقلیمهای متفاوت جهت رشد انواع گیاهان می باشد. این گیاهان عموما به صورت پوشش طبیعی منطقه در محیط زیست اصلی شان رشد می کنند و با بهره برداری از زمینها در جهت مقاصد, چرا بی رویه دام در حال زوال می باشند. از طرفی اگرچه تنوع مرفو لوژیکی به راحتی قابل مشاهده بوده و کمک زیادی به مطالعات و تحقیقات پایه ای می نماید. گیاهان زینتی علاوه بر زیبایی در زمینه های دیگری مثل خواص دارویی و عطری نیز کاربرد داشته و می توانند احساس شادمانی, طراوت و سلامتی را به انسانها نوید بخشد در این راستا طی مطالعه ای بر روی دو گونه زرین جام و دانه برفی از خانواده آماری لیداسه از مناطق جمع آوری و با استفاده از فلورها و منابع مختلف خصوصیات گیاه شناسی آن مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت. جمع آوری از مناطق گیلان, مازندران, چالوس بوده است. مخصوصا گونه ای از زرین جام از گیاهان زینتی می باشد در شمال ایران در زمینهای کشت زیتون در رودبار و در جنگل گلستان بعلت داشتن گلهای درشت و پرپر بودن گلبرگ ها گونه های کاملا بارز بوده اند. دانه برفی Lecojum aestivium در گیلان و ارومیه دارای پیاز بزرگ و تخم مرغی, ساقه تقریبا هم قد با برگها, دارای دو خط برجسته و مشخص و دارای 4 تا 6 برگ سبز, برگ بالغ شامل غلاف قاعده ای و یک پهنک کشیده و باریک دارد, گلبرگ ها به صورت حلقه ای کامل و چسبیده بهم بتقی می مانند با گلهای سفید, خم مجتمع در یک طرف 4 تا 7 گل, ریشه های نابجا و بدون انشعاب با کلاهک ریشه برجسته و بطور معمول فاقد ریشه های مویین هستند. گیاهچه دارای غلاف, ساقه چه و ریشه چه است. گلپوش شامل تقسیمات تخم مرغی با رگه های متعدد با راسی جمع شده و فشرده به صورت برجستگی مدور شامل خطوط سبز تیره متمایل به زرد, خامه گرزی شکل و نازک, کپسول بزرگ و گلابی شکل است. در زرین جام ( Sternbergia lutea) دارای پیاز بزرگ و تخم مرغی, دارای 5تا 6 عدد برگ, ظاره شده با گل و برگهای ایستاده, گلپوش قیفی شکل, دارای لوله ای کوتاه و باریک, پرچمها مستقر در بالای لوله می باشد. فصل رویشی دانه برفی در از 15 اسفند ماه می باشد و در زرین جام از دهم شهریور ماه دوره رویشی این گل شروع می گردد.

نویسندگان

مهشید فخرایی لاهیجی

عضو هیئت علمی موسسه اصلاح و تحقیقات نهال بذر کرج

اردشیر رحیمی

عضو هیئت علمی موسسه ثبت و نهال بذر کرج

صلاله صلاحی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

سیده زهرا مطهری

دانشجوی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد آزاد کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Halevy, A., 1990.Recent advances in control of flowering and growth ...
  • Hanks, G.R. 1994.Chipping and the role it plays. Grower, 112(SHE. ...
  • Langeslag, J.J.1989.Teel en visserj _ en consulentschap algemene dienst bl ...
  • Merrow, A.W.and D.A.snjiman. 1998. Am arryllidaceae .p _ 83- 1 ...
  • نمایش کامل مراجع