تهیه کمپوست ارگانیک از پس مانده های فر آوری شیرین بیان و زیتون و مقایسه اثرات آنها بر رشد و عملکرد گیاه دارویی زنیان (Trachyspermum Ammi Sprague)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,580

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_194

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف مقایسه کمپوست تولید شده از پس مانده های فرآوری شیرین بیان و زیتون بر ویژگی های رشدی و عملکردی گیاه دارویی زنیان انجام شد. در این آزمایش دو توده کمپوست از پس مانده های فرآوری شیرین بیان و زیتون به دست آمد. فرایند کمپوست شدن سه ماه به طول انجامید. در طول این مدت زیرورو کردن توده های کمپوست و اندازه گیری رطوبت و دما به طور مرتب انجام شد. پس از اتمام فرایند کمپوست شدن تعیین بلوغ توده های کمپوست با بررسی شاخص جوانه زنی بذر شاهی و استفاده از روش طیف سنجی مادون قرمز انجام شد. در نهایت ویژگی های فیزیکی و شیمیایی کمپوست ها تعیین گردید. در مرحله بعد با مخلوط کردن هر یک از کمپوست های بالغ با خاک به نسبت های مختلف25:75، 50:50، 75:25، 100:0، 0:100 ده محیط کشت مختلف به دست آمد. سپس بذرهای زنیان در محیط های کشت کاشته شدند. گلدان ها در شرایط گلخانه در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تکرار قرار گرفتند. در زمان گلدهی ارتفاع بوته ها، وزن تر و خشک و وزن هزار دانه آنها بررسی شد. نتایج نشان داد که فرایند کمپوست شدن تفاله های زیتون نسبت به شیرین بیان درزمان طولانی تری انجام شد که این امر بر ویژگی های کمپوست ها اثرگذاشت به طوری که شاخص رشد و عملکرد گیاهان رشد یافته بر روی کمپوست شیرین بیان بیشتر از کمپوست زیتون بود. همچنین با افزایش نسبت کمپوست شیرین بیان در محیط های کشت شاخص های رشد و عملکرد افزایش یافت.

نویسندگان

سارا یاوری

کارشناس ارشد علوم باغبانی بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز

شراره نجفیان

دانشجوی دکتری بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز

سعید عشقی

استادیار بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز

عنایت الله تفضلی

استاد بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lillhonga, T., J. Geladi and P Gladi. 2007. Near infrared ...
  • Poop, L and P. Fischer. 1997. New methods for rapid ...
  • Saharkhiz, M.J., R. Omidbaigi and F. Sefidkon. 2005. The effects ...
  • Zmora- Nahum, S., Y. Hadar and Y Chen. 2007. Phy ...
  • Department of Horticultural Science, College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, ...
  • نمایش کامل مراجع