بررسی فنولوژی و تعیین میزان اسانس گیاه دارویی سلمه تره معطر (Chenopodium ambrosioides ) در منطقه زردبند تهران

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,065

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_199

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

فنولوژی به عنوان شاخه ای از علم اکولوژی مطرح می شود که روابط بین عوامل اقلیمی و پدیده های دوره ای بیولوژیکی را در چرخه زنگی موجود زنده بررسی می کند . اگرچه مواد مؤثره گیاهان دار ویی اساساً با هدایت فرآیندهای ژنتیکی ساخته می شوند ولی ساخت آن ها به طور بارزی تحت تأثیر عوامل محیطی قرار دارد. سلمه تره معطر با نام علمی Chenopodium ambrosioides متعلق به خانواده چغندر (Chenopodiaceae) و یک گیاه یک ساله است که از مواد مؤثره آن به عنوان کر م کش، ضد قارچ، ضد باکتری، کنه کش، کاهش دهنده فشار خون و مسکن یاد می شود . دراین پژوهش ابتدا کلیه مراحل فنولوژی شاخص در گیاه، شامل زمان های مربوط به جوانه زنی بذور (اوایل اردیبهشت )، چهاربرگی (اواخر اردیبهشت)، ساقه دهی (اواسط خرداد )، گلدهی (اواخر خرداد )، زمان به میوه رفتن و برداشت گیاه (اوایل تیر ماه ) در مزرعه گیاهان دارویی در منطقه زردبند تهران بررسی شدند. پس از برداشت گیاه و انجام عملیات اسانس گیری، بازده اسانس پیکر رویشی این گیاه در منطقه شمال شرق تهران، 3 درصد اندازه گیری شد، تا با استفاده از نتایج این تحق یق بتوان این گیاه را به طور گسترده کشت نمود و نیاز صنایع داروسازی کشور را به آن برطرف ساخت.

نویسندگان

علی کوه خیل

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی (گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت

ابوالفضل علیرضالو

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی (گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت

رضا امیدبیگی

استاد گروه علوم باغبانی (گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت مدرس تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :