بررسی خصوصیات مورفولوژیک و میزان عصاره خشک گونه های ولیک (Crataegus Spp.)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,075

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_200

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

ولیک با نام علمی (Crataegus spp.) یک گیاه دارویی با ارزش و متعلق به تیره Rosaceae می باشد که به دلیل برخورداری از انواع بیوفلاونوئیدها و پروآنتوسیانین ها اهمیت ز یادی در صنایع دارویی دارد . رشد و عملکرد گیاهان در اکوسیستم ها، تحت تأثیر عوامل مختلفی نظیر نوع گونه، اقلیم منطقه و موقعیت جغرافیایی قرار دارد . این تحقیق در منطقه طالقان واقع در غرب استان تهران انجام گرفت. با استفاده از روش های مورفولوژیک گونه های Crataegus monogyna سرخ ولیک ، Crataegus pentagyna ،Crataegus pseudoheterophylla ،Crataegus meyeri سیاه ولیک و Crataegus pontica زرد ولیک در این م نطقه مورد شناسایی قرار گرفتند . در این تحقیق برخی از پارامترهای مورفولوژیک مانند طول عصاره خشک برای نمونه های گل و برگ هر یک از مناطق محاسبه گردیده و مورد مقایسه قرار گرفت . نتایج نشان داد که از نظر طول و عرض برگ و میوه بیشترین اندازه مربوط به گونه Crataegus pontica و کمترین اندازه مربوط به گونه Crataegus pseudoheterophylla می باشد. بیشترین میزان وزن هزار دانه مربوط به گونه Crataegus pontica و کمترین میزان مربوط به گونه Crataegus pentagyna می باشد. از نظر درصد عصاره خشک بیشترین میزان مربوط به گونه Crataegus pentagyna و کمترین میزان آن نیز مربوط به گونه Crataegus pseudoheterophylla ی باشد.

نویسندگان

علی کوه خیل

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم یاغبانی (گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت مدرس

رضا امیدبیگی

استاد گروه علوم باغبانی (گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت مدرس

تیمور رمک معصومی

سرپرست بخش هرباریوم گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امید بیگی، ر. (1386. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. جلد ...
  • Master student of horticulture, Tarbiat Modares University 2- Professor of ...
  • نمایش کامل مراجع