بررسی اثر آللوپاتی زعفران (Crocus sativus L.) بر شاخص های رشدی گیاه پنیرک (Malva sylvestris L.)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,330

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_206

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

آللوپاتی شامل هرگونه اثر مضر یا مفید به صورت مستقیم یا غیرمستقیم است، که توسط یک گیاه روی گیاهی دیگر از طریق تولید ترکیبات شیمیایی صورت می گیرد، که این مواد آللوشیمیا یی دارای قابلیت آللوپاتیکی در تمام گیاهان هستند و در بیشتر بافت ها از جمله برگ ها، ساقه ها، گل ها ، ریشه ها، بذر ها و جوانه ها وجود دارند هم چنین دارای اثرات متفاوتی بر رشد و نمو و عملکرد بسیاری از گیاهان می باشد . زعفران از تیره زنبق از جمله گیاهان زراعی چ ندساله است که معمولاً دوره بازدهی، تولید و عملکرد آن تا هشت سال می باشد و پس از آن عملکرد بتدریج کاهش می یابد . با توجه به اینکه زعفران چندین سال در مزرعه باقی می ماند، اعتقاد بر آن است که کاهش عملکرد در نتیجه تولید مواد آللوپاتیکی بیشتر است . در راستای بررس ی اثر آللوپاتی عصاره کورم زعفران، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در پنج تکرار بر روی بذرهای پنیرک انجام شد . تیمارهای آزمایشی شامل غلظت های 0، 15، 25، 35 و 50درصد بودند . بعد از گذشت 14 روز طول ساقه چه و ریشه چه، وزن تر و خشک اندازه گیری شدند و داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز شدند . درصد و سرعت جوانه زنی ن یز محاسبه شدند . در نهایت، مشاهده شد که با افزایش درصد غلظت عصاره، درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن تر و وزن خشک کاهش یافتند.

نویسندگان

ف ایزادپناه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

س کلانتری

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

م حسنی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

توران فیضی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیدبیگی، ر، 1384. رهیافت تولید و فرآوری گیاهان دارویی، جلد ...
  • حجازی، الف.، 1379 آللوپاتی خودمسمومی و دگر مسمومی، انتشارات دانشگاه ...
  • Rice, E. L. 1995. Biological control of weeds and plant ...
  • Zeng, R. S., Mallik, A. U. and Luo, S. M. ...
  • نمایش کامل مراجع