بررسی فنولوژیکی ، فیزیولوژیکی و عملکردی گیاه دارویی کرچک (Ricinus communis L.) در شمال تهران

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,202

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_236

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

کرچک (ricinus communis L.) یکی از مهمترین گیاهان دارویی مورد استفاده در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی بیشتر کشورهای توسعه یافته است. مواد موثره این گیاه از با ارزش ترین مواد مسهل و ملین در پزشکی است. هدف از انجام این پژوهش، مطالعه کلیه پارامترهای فنولوژیکی، فیزیولوژیکی و عملکردی این گیاه برداشت و نیاز صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی را به آن برطرف کرد. پس از کاشت این گیاه در اواسط فروردین کلیه مراحل فنولوژیکی شامل زمان جوانه زنی بذر(اواسط اردیبهشت)، چهاربرگی(اواخر اردیبهشت)، ساقه دهی(اواسط خرداد)، باز شدن گلها(اواخر خرداد)، میوه دهی (اواسط تیر)، برداشت میوه(اواسط شهریور) یادداشت شد. پس از برداشت میوه، بذرها از آن جداسازی شده و پارامترهای میانگین تعداد بذر در بوته (56 دانه)، میانگین عملکرد بذر در بوته(22 گرم)، میانگین طول بذر(1/3 سانتیمتر)، میانگین عرض بذر(0/8 سانتیمتر)، وزن هزا دانه(377 گرم)، عملکرد کل بذر(0/31 تن در هکتار)، درصد روغن استخراج شده (41%) اندازه گیری شد. با دانستن این پارامترها و رفع مشکلات مربوطه می توان راهبردهای لازم برای افزایش مواد موثره این گیاه دارویی ارزشمند را اتخاذ کرد.

نویسندگان

محمود ملک زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی(گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت

ابوالفضل علیرضالو

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی (گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت

رضا امیدبیگی

استاد گروه علوم باغبانی(گیاهان دارویی) دانشگاه تربیت مدرس تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :