کنترل پوسیدگی پس از برداشت و کیفیت فیزیکوشیمیایی کیوی فروت در سردخانه با تیمارهای آبگرم

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,459

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_289

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

موفقیت در تولید کیوی فروت بویژه رقم هایوارد بستگی به حفظ خصوصیات کیفی در طول حمل ونقل و انبارداری دارد. عوامل بیماریزای انباری از نظر اقتصادی خسارات جدی به محصول وارد می کنند. در این تحقیق اثر کاربرد سه سطح دمایی آبگرم جهت جلوگیری از نفوذ و توسعه عوامل بیماریزا و بهبود خصوصیات کیفی میوه مورد آزمایش قرار گرفت. پس از ایجاد دو سوراخ به عمق 2-1 میلی متر در محل زخم محل اتصال به ساقه میوه ، توسط محلول سوسپانسیون حاوی کنیدی های کپک خاکستری اسپری شدند. بعد از سه هفته استقرار، با غوط هوری در آبگرم (45، 50 و 55 درجه سانتی گراد) به مدت 2، 4 و 8 دقیقه تیماردهی شدند. پس از خشک شدن (گذشت 24 ساعت)، هر یک از تکرارها در جعبه به طور جداگانه بسته بندی شده و به همراه تیمار شاهد (غوطه وری در آب مقطر هم دما با محیط) به سردخانه (دمای 0/5 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد) منتقل شدند. در هفته های 6، 12 و 18 با نمونه گیری، صفات میزان آب ازدست دهی، ضایعات، سفتی، عمق آلودگی ، ،TSS/TA ،TA ،TSS ویتامین ،pH ،C ،EC شاخص های رنگ پوست و گوشت میوه (L*, a*, b* and chroma) در مقایسه با شاهد اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد میزان آب ازدست دهی 2 برابر شاهد بود اما از میزان ضایعات و عمق پوسیدگی بویژه در هفته های 6 و 12 به طور چشمگیری جلوگیری شد. سفتی میوه در ابتدا کاهش یافت اما تا پایان دوره روند ثابتی داشت. بطور کلی شاخص L* با سفتی میوه رابطه مثبتی داشت. ویتامین C در طول دوره انبارمانی افزایش یافت. مقادیر pH ،EC و TA تغییرات نسبتاً ثابتی داشتند اما از میزان سبزی رنگ گوشت میوه کاسته شد

نویسندگان

جواد فتاحی مقدم

دانشجوی دکترای علوم باغبانی دانشگاه گیلان و عضو هیات علمی موسسه تحقی

حسین طاهری

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

ماریه ببری

کارشناس ارشد بیماری های گیاهی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Amodio, M.L., G. Colelli, J.K. Hasey and A.A. Kader. _ ...
  • Bautista-B anos, S., P.G. Long and S. Ganesh. 1997. Curing ...
  • Cheah, L.H. and D.E. Irving. 1997. Postharvest physiology and storage ...
  • Fallik, E., _ Prestorage hot water treatments (immersion, rinsing and ...
  • Poole, P.R. and L.C. McLeod. 1994. Development of resistance to ...
  • نمایش کامل مراجع