بهینه سازی روش تولید کشمش سبز با پیش تیمار اسمزی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,375

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_298

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

در این مطالعه اثر پیش تیمار اسمزی انگورقبل از خشک کردن به وسیله محلولهای حاوی ساکاروز دو ماده نگهدارنده ( اسید سیتریک و دی استات سدیم) بر بهبود روش تولید کشمش سبز انگور پیکانی مورد ارزیابی قرار گرفت. ساکاروز در سه سطح (40، 50 و 60 درصد) ، اسید سیتریک در دو سطح 0.2 و 0.3 درصد) . دی استات سدیم نیز در دو سطح (3000 و 5000ppm) به محلولهای اسمزی اضافه شدند و اثر پیش تیمار بر افزایش بریکس بعد از پیش تیمار، ضریب تبدیل انگور به کشمش، شمارش کلی، کپک و مخمر و خواص حسی( رنگ، طعم، بافت و پذیرش کلی) نمونه ها با شاهد مقایسه شد. نتایج این پژوهش نشان داد که با افزایش سطح ساکاروز، دی استات سدیم و اسید سیتریک تغییرات بریکس به طور معنی داری افزایش پژوهش نشان داد که با افزایش یافت. ضریب تبدیل انگور به کشمش با افزایش سطح ساکاروز و اسید سیتریک افزایش و با افزایش سطح دی استات سدیم کاهش یافت. مقایسه خواص میکروبی نمونه ها با شاهد نشان داد که اثر پیش تیمار اسمزی بر خواص میکروبی معنی دار شد. پیش تیمار اسمزی در محلول حاوی 40 درصد ساکاروز با 0.2 درصد اسید سیتریک بیشترین تاثیر را بر کاهش شمارش کلی و کپک و مخمر داشت. اثر پیش تیمار اسمزی بر خصوصیات حسی نمونه ها نیز معنی دار شد. پیش تیمار اسمزی امتیاز رنگ تمامی نمونه ها و امتیاز بافت برخی از نمونه ها را نسبت به شاهد کاهش داد، اما سبب بهبود طعم برخی نمونه ها شد. بیشترین امتیاز پذیرش کلی را شاهد و نمونه پیش تیمار شده در محلول 40 درصد ساکاروز با 0.2 درصد اسید سیتریک کسب کردند. به طور کلی چنین استنباط می شود که پیش تیمار اسمزی انگور پیکانی در محلول حاوی 40 درصد ساکاروز با 0.2 درصد اسید سیتریک علاوه بر افزایش سرعت آبگیری و ضریب تبدیل انگور به کشمش و کاهش بار میکروبی محصول سبب حفظ خصوصیات حسی کشمش سبز می شود.

نویسندگان

اعظم ایوبی

جهاد دانشگاهی کاشمر

صادق باغبان خلیل آباد

جهاد دانشگاهی کاشمر

محمدرضا رمضانی مقدم

جهاد دانشگاهی کاشمر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایوبی، اعظم، 1386، آبگیری از میوه ها و سبزی ها ...
  • مرتضوی، علی، شفافی زنوریان، مسعود، 1384، روشهای خشک کردن مواد ...
  • ویژگی ها و روش های آزمون کشمش _ موسسه اتاندارد ...
  • Chiralt, A and Talens , p . _ _ Physical ...
  • Lewicvi .P.P and Porcecka Pawlak .R.2005 Effect of osmotic dewatering ...
  • Antpnip _ G.C.Azoubel . P.M .Alves . D.G _ EL ...
  • Tregunno .N.B and Goff .H.D. 1 996 _ O S ...
  • Torreggiani . D _ 1993 _ Osmotic dehydration in fruit ...
  • نمایش کامل مراجع