بررسی تنوع درون گونه ای در کیوی فروت با استفاده از نشانگرهای مولکولی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 666

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_033

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

کیوی فروت (Actinidia deliciosa) گیاهی دوپایه است که از لحاظ سیتولوژیکی و ویژگی های گیاهی دو پایه نر و ماده قبل از گل دهی از هم قابل تشخیص نیستند. تعیین هویت رقم های مختلف درون گونه ای و جدا سازی جنس نر از ماده، اولین مرحله در طبقه بندی ژرم پلاسم و به نژادی کیوی محسوب می شود. هدف از این تحقیق آن است که به کمک نشانگر های مولکولی تنوع ژنتیکی ارقام کیوی مشخص گردد و با استفاده از نشانگر وابسته به جنس، جنس نر از جنس ماده سوا شود. به همین منظور پنج رقم ماده شامل ‘Allison’ ، ‘Hayward’ ، ‘Bruno’ ،‘Abbott’ و ‘Monty’ و دو رقم نر شامل ‘Matua’ و ‘Tomuri’ انتخاب شدند. سه روش PBR (PCR-RFLP) ،RAPD کلروپلاست DNA و PCR مستقیم با آغازگرهای (Sequence-characterised amplified regions) SCARs مورد مقایسه قرار گرفتند. با روش های RAPD و PBR چند شکلی به دست نیامد. در آزمایش PCR مستقیم با جفت آغازگر ( Smyf-Smyr)؛ ارقام ‘Abbott’،‘Tomuri’، ‘Bruno’ و ‘Matua’ با الگوی باندی یکسان از ارقام ‘Monty’، ‘Hayward’ و ‘Allison’ تفکیک شدند. با استفاده از جفت پرایمر Smyr1 –Smyf1 یک قطعه 900bp در رقم ‘Tomuri’ آن را از ارقام دیگر سوا نمود. از این یافته شاید بتوان برای تعیین جنسیت نهال های بذری پیش از گلدهی استفاده کرد.

نویسندگان

اسد اسدی آبکنار

مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، رشت

فریبرز زارع نهندی

دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی

زهرا موحدی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور، واحد تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chat, J., Chalak, L., Petit, R.J., 1999. Strict paternal inheritance ...
  • Ferguson, A. R., 1990. The genus Actinidia. In: Warrington, I. ...
  • نمایش کامل مراجع