تأثیر غلظت های مختلف دی اکسید کربن بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی گل تکمه ای (Gomphrena L globosa)تحت تنش شوری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 771

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_281

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی اثرات غلظت های مختلف دی اکسید کربن و میزان تنش شوری بر برخی صفات رشدی گیاه گل تکمه ای (Gomphrena globosa L.) یک آزمایش اسپیلت پلات بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1389 انجام شد. تیمار ها شامل سه غلظت دی اکسید کربن (شاهد (380)، 700 و 1050 پی پی ام) و سه سطح شوری (0 و 150 و 300 میلی مولار کلرید سدیم) بود. نتایج نشان داد که با افزایش شوری صفاتی نظیر میزان کلروفیل، تعداد شاخه فرعی، هدایت روزنه ای و تعداد گل کاهش معنی داری داشته است، به طوریکه کمترین مقادیر صفات اندازه گیری شده در 300 میلی مولار کلرید سدیم به دست آمد. افزایش غلظت دی اکسید کربن باعث اختلاف معنی دار وزن خشک اندام هوایی، تعداد شاخه فرعی و میزان کلروفیل شد. بر همکنش شوری و دی اکسید کربن نیز در صفات وزن خشک ریشه، تعداد برگ، سطح برگ، ارتفاع گیاه و تعداد گل در سطح احتمال 1% و در وزن خشک اندام هوایی در سطح احتمال 5% معنی دار شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت دی اکسید کربن باعث بهبود اثرات سوء شوری شده است، به طوری که گیاه زینتی گل تکمه ای در غلظت 700 پی پی ام دی اکسید کربن عکس العمل بهتری را نسبت به شوری نشان داد.

کلیدواژه ها:

ارتفاع ساقه ، تعداد برگ ، تعداد گل ، سطح برگ ، وزن خشک اندام هوایی

نویسندگان

مریم کمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمود شور

استادیار، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مرتضی گلدانی

استادیار، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

یحیی سلاح ورزی

مربی، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نصیری محلاتی، م . کوچکی، ع. ر و رضوانی مقدم ...
  • Hopkins W.G. 1995. Introduction o Plant Physiology. John Wiley & ...
  • نمایش کامل مراجع