تأثیر سطوح مختلف آمونیوم به نیترات محلول غذایی در کشت هیدروپونیک برروی خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه آلوئهورا (Aloe vera L)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,101

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_309

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

آلوئه ورا (Aloe vera L.) یکی از باارزشترین گیاهان دارویی دنیاست. به منظور ارتقای خواص کمی و کیفی این محصول آزمایشی در سال 1389 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شد. هدف از این پژوهش تعیین بهترین نسبت نیترات به آمونیم در کشت هیدروپونیک آلوئهورا بود. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار انجام شد که هر تیمار شامل چهار تکرار و هر تکرار شامل شش گلدان بود. تیمارها شامل چهار محلول غذایی کامل با سطوح مختلف نیترات به آمونیوم بودند، شامل 0/1:8/5 و 0/1:9/1 و 0/1:9/7 و 0/7:1/9 meq. L-1 نیترات به آمونیوم بودند. گیاهان در گلدان حاوی پیت و پرلیت به نسبت 50:50 کشت شدند. تغذیه به صورت هفتگی و اندازهگیری صفات به صورت ماهانه انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که نسبتهای مختلف نیترات به آمونیوم تأثیر معنیداری بر صفات مورد بررسی شامل ارتفاع، میزان ژل، تعداد برگ، تعداد پاجوش، وزن تر برگ و وزن تر و خشک ریشه و میزان آنتیاکسیدان و فنل کل دارد. بیشترین میزان آنتی - اکسیدان و فنل کل را تیمار چهارم (0/1:7/9) داشت، در بقیه صفات تیمار سوم (0/1:9/7) meq. L-1 اختلاف معنی داری با بقیه تیمارها داشت.

نویسندگان

فائقه سلیقه دار

دانشجوی کارشناسی ارشدباغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی وا

اسحاق مقبلی

دانشجوی کارشناسی ارشدباغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

شهرام صداقت حور

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

جمالعلی الفتی

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Assistant professor, University of Rasht, Horticultural Department, Rasht, Iran.I.R. @gmaiL.com) ...
  • Suh, E., K. Park, and K. Park 1999. Effect of ...
  • Bryant, J.P.; Chapin, III, F.S.; Klein, D.R. C arbon/nutrient balance ...
  • Assistant professor, Azad University of Guilan, Horticultural Department, Rasht, Iran.I.R. ...
  • نمایش کامل مراجع