تاثیر سطوح مختلف بی کربنات سدیم بر خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی گیاه کاهو در شرایط هیدروپونیک

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 905

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_386

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ب یکربنات سدیم بر خصوصیات رویشی و فیزیولوژی گیاه کاهو به عنوان شاخص هایی از مقاومت به بی کربنات تحت شرایط هیدروپونیک، آزمایشی به صورت کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه ی تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان طراحی و اجرا گردید. تیمار ها شامل سه سطح مختلف (صفر، 5 ، 10 میلی مولار ب یکربنات سدیم) بودند. نشاها بعد از مرحله چهار برگی به گلدا نهای 4 لیتری منتقل شدند و به مدت 20 روز از محلول غذایی هوگلند تغییر یافته تغذیه شدند. سپس گیاهان به مدت 25 روز سطوح بیکربنات را به همراه محلول غذایی دریافت کردند. نتایج نشان داد که با افزایش سطح بی کربنات وزن خشک شاخساره به طور معنی داری تحت تاثیر قرار گرفت. به طوری که وزن خشک شاخساره در سطح صفر میلی مولار ب یکربنات نسبت به 10 میلی مولار بی کربنات حدود 6 برابر افزایش یافت. همچنین شاخص SPAD تحت تاثیر بی کربنات به طور معنی داری کاهش یافت. طبق نتایج به دست آمده میزان سدیم به طور قابل توجهی تحت تنش ب یکربنات افزایش یافت به طوری که در سطح 10 میلی مولار بی کربنات 15 و در شاهد 8/6 (درصد ماده خشک) مشاهده شد. نتایج آزمایش فوق نشان داد که ب یکربنات سدیم باعث کاهش سنتز کلروفیل شده و رشد گیاه را کم کرده است.

نویسندگان

واحد باقری

گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

میثم منظری توکلی

گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

حمیدرضا روستا

گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

محمدرضا حسنی

گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Valdez Aguilar, L. A. 2004. Effect of alkalinity in irrigation ...
  • Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan ...
  • Shahid Beheshti University of tehran ...
  • نمایش کامل مراجع