اثرات تنش رطوبتی بر عملکرد کمی و کیفی خرمای شاهانی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 952

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_557

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

بمنظور بهینه کردن نیاز آبیاری نخل شاهانی با روش آبیاری قطره ای، طرحی در قالب بلوکهای کامل تصادفی شامل 5 تیمار آبیاری، هر تیمار چهار درخت در سه تکرار جمعاً بر روی 60 اصله نخل شاهانی 14 ساله با فواصل کاشت 10×10 متر در ایستگاه تحقیقات کشاورزی جهرم برای مدت چهار سال به اجرا درآمد. تیمارهای آبیاری عبارتند از: میزان آبیاری بر اساس 75% تبخیر از تشتک در تمام سال (تیمار تر) (A) و میزان آبیاری بر اساس 50 % تبخیر از تشتک در تمام سال (تیمار خشک ) (B) و میزان آبیاری بر اساس 50 % تبخیر از تشتک در بهار و بقیه سال 75 % (بهار خشک) (C) و میزان آبیاری بر اساس 50% تبخیر از تشتک در تابستان و بقیه سال 75 % (تیمار تابستان خشک) (D) ، میزان آبیاری بر اساس 50 % تبخیر از تشتک در پائیز و زمستان و بقیه سال 75 % (پائیز خشک) (E). نتایج بدست آمده نشان داد که بر اساس آزمون دانکن در سطح 1% بین تیمارهای تر، خشک، بهارخشک، تابستان خشک و پائیز خشک با آبیاری 10368 و 6825 و 9111 و 8915 و 9690 متر مکعب در هکتار و عملکرد محصول 8965 و 6317 و 9288 و 7115 و 8369 کیلوگرم در هکتار اختلاف معنی داری وجود داشته و تیمارهای بهارخشک و تر نسبت به تیمارهای خشک و تابستا نخشک در گروه یک قرار گرفتند. در بررسی کیفی میوه براساس آزمون دانکن در سطح 5% مشاهده شد که وزن یک عدد میوه، تعداد میوه در یک کیلوگرم محصول و درصد رطوبت معنی دار بوده و کمترین وزن یک عدد میوه، درصد رطوبت و بیشترین تعداد میوه در یک کیلوگرم محصول مربوط به تیمار خشک و تابستان خشک می باشد.

کلیدواژه ها:

آب آبیاری ، تنش رطوبتی ، تشت تبخیر کلاس A و کارایی مصرف آب

نویسندگان

حمید رستگار

محقق و سرپرست ایستگاه تحقیقات کشاورزی جهرم

حمید زرگری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس-شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانش نیا، ع و حمید، رستگار. 1378. تعیین بهترین دور ...
  • سند گل، ر. 1370. تولید و مراقبت خرما (ترجمه نشریه ...
  • یزدان‌پناه، ن. 1345. خرما کاری (ترجمه نشریه شماره2). انتشارات موسسه ...
  • Balogh, Y. and I.Gergely. 1985. Basic Aspects of Trickling Irrigation. ...
  • Droonebos, J. and W.D. Pruic 1988. Guidelines for predicting crop ...
  • In order to determine the effects of water stres on ...
  • نمایش کامل مراجع