بررسی روش های تکثیر نهال های زیتون گونه فیروجینا به منظور معرفی پایه برای ارقام تجارتی زیتون

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,289

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_592

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

با توجه به اهمیت پایه در درختان میوه به لحاظ افزایش مقاومت ارقام (پیوندک) به تنش های مختلف محیطی ،استفاده از پایه مقاوم برای بهبود وضعیت باردهی ارقام تجاری زیتون مورد توجه قرار گرفت و بر همین اساس بررسی امکان تولید نهال های زیتون گونه فوق به منظور معرفی پایه برای ارقام تجارتی زیتون پیشنهاد و تصویب گردید. در این مطالعه امکان تکثیر گونه فیروجینا از طریق بذر و قلمه نیمه خشبی براساس بلوک های کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. تکثیر به روش بذر با 6 تیمار و 4 تکرار در دو محیط کشت گلخانه و آزاد انجام شد. همچنین قلمه های نیمه خشبی گونه فوق پس از تیمار به غلظت های مختلف هورمون ( 4 تیمار) شامل 0 و 2000 و 3000 و 4000 پی پی ام هورمون ایندول تری بوتریک اسید و 4 تکرار در محیط گلخانه میست کشت شدند، پس از سبز شدن بذور و ریشه زایی قلمه ها، شمارش از تعداد بذور سبز شده در شرایط کشت آزاد و گلخانه، درصد قلمه های ریشه دار شده، طول و تعداد ریشه ها انجام شد و آنالیز گردید. نتایج مربوط به اثر تیمار ها بر درصد جوانه زنی بذور فیروجینا در شرایط کشت آزاد و گلخانه نشان داد بین تیمار ها تفاوت معنی داری به لحاظ تاثیر بر درصد جوانه زنی وجود دارد. نتایج مربوط به مقایسه میانگین ها نشان داد که استفاده از اسید سولفوریک رقیق تاثیر بیشتری بر درصد جوانه زنی بذور در شرایط کشت آزاد داشته است. درصد جوانه زنی بذور رقم آربکین در کشت آزاد و گلخانه بیشتر از گونه فیروجینا می باشد. نتایج مربوط به اثر تیمار های مختلف هورمون بردرصد ریشه زایی قلمه های نیمه خشبی طول و تعداد ریشه ها در قلمه های ریشه دار شده گونه فیروجینا نشان داد که بین تیمار ها تفاوت معنی داری وجود دارد. بیشترین درصد ریشه زایی در تیمار با IBA به غلظت 4000 پی پی ام مشاهده گردید.

نویسندگان

محمد رمضانی ملک رودی

استادیار پژوهشی ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رمضانی ملک رودی محمد، علیرضا طلایی، محمد تقی اقدامی و ...
  • .dه 2- Hartmann, H.T and D.E Kester (1975). Plant propagation ...
  • Keford., N.P. 1973. Effect of a hormone antagonist on rooting ...
  • Purohit. S5 (1983). Aspects of physiology and Bio Chemistry of ...
  • نمایش کامل مراجع