تأثیر اسید سالیسیلک بر عمر انباری و برخی ویژگی های کیفی میوه هلو (Prunus persica L.) رقم آلبرتا

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 575

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_771

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

ایران یکی از مهم ترین کشورهای تولید کننده هلو در دنیا به شمار می آید. بخش عمده هلو تولیدی در ایران به مصرف تازه خوری می رسد، اما مشکلاتی مانند فساد پذیری زیاد و عمر کوتاه پس از برداشت از عوامل محدودکننده در بازار رسانی هلو هستند. در این تحقیق اثرات محلول پاشی با غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک (صفر، 1 و 2 و 4 میلی مولار) و نحوه کاربرد (محلول پاشی درختان سه هفته قبل از برداشت و غوطه وری پس ازبرداشت میوه ها در اسید سالیسیلیک) بر عمر انباری هلوی رقم آلبرتا بررسی شد. محلول پاشی مزرعه ای درختان هلو با اسید سالیسیلیک به غیر از میزان مواد جامد محلول و فنول کل می وه تأثیر معنی داری بر سایر خصوصیات کیفی میوه در زمان برداشت نداشت. غوطه وری میوه ها در اسید سالیسیلک اثرات مثبت بیشتری بر حفظ کیفیت میوه ها طی انبارداری در مقایسه با محلول پاشی درختان داشت. تیمار بعد از برداشت میوه ها با اسید سالیسیلیک با غلظت 2 میلی مولار بیشترین تأثیر مثبت را بر حفظ سفتی، کاهش تلفات آب، کاهش پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه در طی مدت انبارداری داشت.

نویسندگان

زهرا خادمی

دانشجوی کارشناسی ارشد

احمد ارشادی

استادیاران گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا

فرشاد دشتی

استادیاران گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :