اثر سطوح مختلف شوری بر غلظت قندهای محلول در ژل برگ گیاه دارویی صبر زرد (Aloe barbadensis Miller)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 698

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_837

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

گیاه صبر زرد از مهمترین گیاهان دارویی است که امروزه فرآوری ژل آن به یک صنعت بزرگ در سراسر جهان تبدیل شده است و در صنایع غذایی، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی و داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد . این گیاه دارای مقاومت بالایی به خشکی بوده ولی از لحاظ میزان مقاومت آن به شوری اطلاعات بسیار کمی در دسترس میباشد. در این پژوهش اثر سطوح مختلف شوری بر غلظت قندهای محلول در ژل برگ گیاه دارویی صبر زرد در آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در محل گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس مورد مطالعه قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 8 سطح شوری (شاهد 3 و 6 و 9 و 12 و 15 و 18 و 21 دسی زیمنس بر متر) بود. شوری اثر معنی داری بر غلظت گلوکز، زایلوز و مانوز در ژل برگ داشت. بیشترین غلظت گلوکز در تیمار 9 دسی زیمنس بر متر و کمترین غلظت در تیمار شاهد بهدست آمد. همچنین بیشترین غلظت زایلوز در شوری 9 دسی زیمنس بر متر و کمترین غلظت آن در تیمار شاهد مشاهده شد. علاوه بر این غلظت قند مانوز تا سطح 6 دسی زیمنس بر متر اختلاف معنیداری با شاهد نداشت اما در سطوح بالاتر شوری ابتدا بصورت معنیداری افزایش و سپس به تدریج کاهش پیدا کرد. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که تا سطح 6 دسی زیمنس بر متر غلظت قندهای مورد نظر تغییر قابل توجهی نسبت به شاهد نداشتند اما در سطوح بالاتر غلظت آن ها بطور معنیدار افزایش و سپس به تدریج کاهش پیدا کردند.

نویسندگان

رامین رحیمی دهگلان

دانشجوی کارشناسی ارشد

زین العابدین طهماسبی سروستانی

دانشیار گروه زراعت دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی، م، ج، کشاورز، پ، سعادت، س و خلدبرین، ب. ...
  • Ashraf, M. and Harris, P. J. C. (2004). Potential biochemical ...
  • Crowe, J.H. Carpenter J.F. Crowe L.M. and Anchrology T.J. (1990). ...
  • Dubois, M. Gilles K. A. Hamilton J. K. Rebers P. ...
  • Hamman, J. H. (2008). Composition and Applications of Aloe vera ...
  • Surjushe, A. Vasani, R. and Saple, D. G. (2008). ALOE ...
  • Willem, B. M. C. and Van Schooten, C. A. M. ...
  • نمایش کامل مراجع