تأثیر تغذیه گیاه بر درصد اسانس و جوانه زنی بذر گیاه دارویی آویشن باغی (Thymus vulgaris L)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 889

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_877

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر تغذیه پایه مادری بر شاخصهای جوانه زنی بذر و درصد اسانس گیاه دارویی آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) این تحقیق در سال 1388 در ایستگاه تحقیقاتی البرز با استفاده از بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل مقادیرصفر (شاهد)، 160 کیلو گرم کود اوره در هکتار، 80 کیلو گرم کود اوره بعلاوه 20 تن کود دامی در هکتار و 10 تن کود دامی در هکتار بود. در مرحله گلدهی کامل سرشاخه های گلدار برداشت و پس از خشک کردن در سایه از طریق تقطیر با آب اسانس گیری به عمل آمد. در مرحله رسیدگی کامل، بذرها جمعآوری و در دمای 22 درجه سانتیگراد شاخصهای جوانه زنی آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که به لحاظ شاخص جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه بذر بین تیمارهای مختلف در سطح یک درصد و به لحاظ درصد اسانس و وزن خشک گیاهچه در سطح 5 درصد اختلاف آماری وجود داشت. مقایسه میانگین تیمارها درصد اسانس نشان داد که شاهد با 1/2067 درصد نسبت به سایر تیمارها بیشترین درصد اسانس را داشت و تیمار 80 کیلو گرم کود اوره بعلاوه 20 تن کود دامی در هکتار با 0/64 درصد حداقل درصد اسانس را داشت. شاخص جوانه زنی در ب ین تیمارهای شاهد، 80 کیلو گرم کود اوره بعلاوه 20 تن کود دامی در هکتار و 10 تن کود دامی در هکتار اختلاف نداشت اما تیمار 160 کیلو گرم کود اوره در هکتار با میانگین 4/4267 نسبت به سایر تیمارها از شاخص جوانه زنی کمتری برخوردار بود. سرعت جوانهزنی تیمار 160 کیلو گرم کود اوره در هکتار با میانگین 6/6167 کمترین سرعت را داشته و بین بقیه تیمارها اختلاف وجود نداشت. مقایسه میانگین شاخص بنیه بذر نشان داد که بالاترین شاخص بنیه بذر متعلق به تیمار 10 تن کود دامی در هکتار با میانگین 0/2533 بود. مقایسه میانگین وزن خشک گیاهچهها نشان داد که بین تیمارهای شاهد، 80 کیلو گرم کود اوره بعلاوه 20 تن کود دامی در هکتارو 10 تن کود دامی در هکتار اختلاف وجود نداشت اما تیمار 160 کیلو گرم کود اوره در هکتار نسبت به بقیه تیمارها از وزن خشک کمتری برخوردار بود.

کلیدواژه ها:

آویشن باغی ، درصد اسانس ، شاخص جوانه زنی بذر ، سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه بذر

نویسندگان

بهلول عباس زاده

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

ابراهیم شریفی عاشورآبادی

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

محسن شجاعی

دانشجوی کارشناسی سابق گیاهان دارویی مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)

رسول هوشنگی

دانشجوی کارشناسی سابق گیاهان دارویی مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بقالیان کامبیز، نقدی بادی حسنعلی. گیاهان اسانس دار. چاپ اول، ...
  • زرگری علی. گیاهان دارویی. چاپ شم. انتشارات دانشگاه تهران. 1369، ...
  • ولاگ ژان و ژیری استودولا. گیاهان دارویی- روش های کشت، ...
  • امید بیگی رضا. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. جلد سوم. ...
  • _ _ _ in _ flowering stage and after dried ...
  • نمایش کامل مراجع