بررسی تغییرات عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم بخش های مختلف سوخ (پیاز) جام زرین پاییزه (Sternbergia lutea) در دوره خواب و گلدهی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 391

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_357

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

چکیده مقاله:

جام زرین پاییزه یکی از سوخوارهای تیره نرگس سانان و بومی ایران میباشد که به خاطر داشتن گلهای زیبا و نیاز آبی بسیار کم، پتانسیلهای زیادی به عنوان یک گیاه زینتی دارد. گونه های سوخوار، خواب را جهت زنده ماندن در شرایط نامناسب محیطی توسعه داده اند. بنابراین بررسی عوامل اثرگذار بر خواب سوخ جام زرین پاییزه، میتواند به استفاده از این گل در فضای سبز کمک شایانی کند. به همین دلیل در این پژوهش تغییرات عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 2 فاکتور زمان نمونه برداری در3 سطح (ماه های خرداد، تیر و مهر) و نوع بخش سوخ در4 سطح (فلس بیرونی، فلس درونی، صفحه پایگاهی و جوانه) بررسی شد. نتایج نشان داد در زمان ورود به دوره خفتگی، بیشترین مقدار نیتروژن در صفحه پایگاهی و بیشترین مقدار فسفر در فلس بیرونی بوده است. در زمان خفتگی بیشترین مقدار نیتروژن و فسفر به ترتیب در فلس درونی و جوانه مشاهده شد. در زمان گلدهی نیز بیشترین مقدار نیتروژن و فسفر در صفحه پایگاهی مشاهده گردید و بیشترین مقدار پتاسیم در هر3 زمان نمونه برداری مربوط به فلس بیرونی بود.

نویسندگان

سارا علی پناه

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

فرزاد نظری

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

محمود کوشش صبا

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان