به گزینی کلونهای برتر انگور یاقوتی مناسب برای منطقه سیستان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 384

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_586

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

چکیده مقاله:

درتحقیقی با هدف به گزینی کلونی انگور رقم یاقوتی از منطقه سیستان و از کلون های برتر کشور که در ایستگاه انگور تاکستان در کلکسیون ملی انگور از مناطق مختلف کشور جمع آوری شده اند، ارزیابی سازگاری کلون های برتر و معرفی بهترین کلون برای سیستان در ایستگاه زهک انجام شد. بررسی سازگاری و ارزیابی توده های برتر انتخابی منطقه سی ستان ( سه توده) و همچنین 10 توده ی برتر یاقوتی موجود در کلکسیون ملی انگور تاکستان، در ایستگاه زهک در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. پس از ر شد و ا ستقرار نهال ها تا سال پنجم یاددا شت برداری صفات فنول وژیکی و پس از باردهی صفات کمی و کیفی محصول انجام شد. نتایج نشان داد که کلونها برا ساس زمان رسیدن و سایر صفات مرفولوژیکی و فنولوژیکی متفاوت و در 4 گروه قابل گروه بندی هستند. از نظر آماری صفات فنولوژیکی و کمی و کیفی محصول در فاز اول اختلافات زیادی را بین کلون ها نشان داد. سه کلون محلی زودرس ترین بوده و سایر کلونها با اختلاف زمانی یک تا سه هفته تا پایان خرداد در منطقه قابلیت عر ضه به بازار را دا شتند. از نظر کیفیت میوه اختلاف معنی دار بین کلون ها موجود بود که با توجه به کلاستربندی در هرگروه، بهترین کلون شماره 2 در گروه اول، کلون 774 در گروه دوم، کلون 524 در گروه سوم وکلون 700 در گروه چهارم برتر از سایرین بودند.

نویسندگان

حسن محمودزاده

بخش تحقیقات محصولات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه ، ایران.

حمیدرضا فنایی

بخش تحقیقات محصولات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان )زابل(، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زابل ، ایران.