نگاهی به مأخذ و منابع مطالعات قوم شناسی قومیت های استان آذربایجان غربی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,163

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BARNAMEHDARSI01_017

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

دراغلب کشور های جهان گروه هایی زندگی می کنند که به دلایل مختلف از جمله نژاد ،زبان ،فرهنگ،مذهب ،رنگ پوست و امثالآنها از مردم آن کشور متمایزاند و آن ها را به اصطلاح (گروه قومی مذهیی) یا اقلیت می حوانند عموما گروههای قومی و اقلیت درکشورها ی (مهاجر پذیر) بیشتر است در سده های گذشته گروه هایی که به کشورهای دیگر مهاجرت می کردند چندان زیاد نیودندو به دلایل سختی و کندی وسایل ارتیاطی و حمل ونقل و قطع ارتیاط با محل قیلی زندگی حود عملاً از فرهنگ خود دور افتاده اندو چه بسا فرهنگ کشور میزبان را می پذیرند وبه اصطلاح در آن حل می شوند، لیکن از برکت توسعه ارتیاطات امروزه جهان کوچک گشته و مردم به هم نزدیک شده اند و به قول ماشال مک لوهان -جامعه شناس کانادایی-ما در دهکده جهانی زندگی می کنم. درپی تغتترات وانقلاب های بزرگ جهانی درچند دهه گذشته بسیاری از مردم کشورهای مختلف از زادگاه خود کوچ کرده اند و بهکشوورهای دیگر رفته اند این رانده شدگان آوارگان گروها و اقلیت های قومی و مذهیی را در کشورهای میزبان تشکیل داده اند، بیآنکه از فرهنگ خود دل کنده باشند و حتی به دلیل تحریک و جابه جای سریع و گسترش شیکه های اطلاعاتی و ارتیاطی فرصتجدایی با فرهنگ خود را پیدا کرده باشد. ولی مهمتر از آن وجود بعضی از کشورهایی که از گروه های قومی نسبتاً زیادی تشکیلشده اند می توان حائز اهمیت باشد در این رابط ایران با وجود قومیت ها و مذاهب مختلف نمونه ای از این دست کشورها میباشد، همان طور که دولت های موظف اند حقوق اوقلیت ها و مهاجرین را حفظ و برای آن ها مسکن، آموزش و بهداشت تدارکبیتنند، کتاب خانه ها (از جمله کتاب خانه های عمومی، مدارس و دانشگاهها و...) نیز موظف اند در ارائه خدمات خاص به آن ها اقداملازم را به عمل آورند.

نویسندگان

پرویز راد

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش و پرورش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، سرگروه استاانی گروههای آموزشی آموزش و پرورش استان آذربایجان

هلاله شجاعی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی نقده

فوزیه راد

دانش آموخته کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی دانشگاه پیام نور مهاباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آیت الهی، محمد تقی . (362 _ ولایت فقیه زیربنای ...
  • ایوبیان عبیدالله .(1335). بررسی و تحقیق زبان و ادبیات کردی ...
  • روحانی با مردوخ (1371). تاریخ مشاهیر کرد .تهران : انتشارات ...
  • شاملو، غلامعلی . (342 1). ایل مامش . مجله فرهنگ ...
  • مایل هروی، نجیب (1362).مجموعه آثار فا رسی تاج الدین اشنوی ...
  • نمایش کامل مراجع