سال انتشار: ۱۳۹۴
محل انتشار: همایش ملی تالش شناسی
کد COI مقاله: BASTAN01_032
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۴۵۸.۱۶ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۱۲ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۱۲ صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی های گیاه باستان شناسی در فرهنگ حاشیه رودخانه های شفارود و کرگانرود تالش
علی کیکانی -پردل امیری نژاد -
چکیده مقاله:
گیاه باستان شناسی علم میان رشته ای و نوپایی است که در ابتدا توسط باستان شناسان اروپایی که در معابد مصر کار می کردند مطرح شد.آنها به مقادیر زیادی از مواد آلی و گیاهی دست یافتند و در محدوده سالهای 1960 میلادی اولین همکاری بین باستان شناسان و و گیاهشناسان را آغاز کردند.پیشتر گراهام کلارک مقاله ای در سال 1942 در ارتباط با جانوران باستانی تحت عنوان (زنبور های باستانی)نوشت که در آن زمان در نوع خود جالب توجه بود.به تدریج در دهه های 70و80 میلادی باستان شناسان با کمک گیاه باستان شناس و دیرین جانور شناس توانستند تحلیل مسائل باستان شناختی و زیست محیطی دوران پیش از تاریخ را جامع و کاملتر انجام دهند.(جیمز.اچ 2006) گیاه باستان شناسی،پالینولوژی،دندرو کرونولوژی،فسیل شناسی،دیرین جانور شناسی،دیرین محیط شناسی و غیره علومی هستند که طی دهه های گذشته پرده از اسرار جدیدی از ناشناخته های انسان پیش از تاریخ برداشته و اطلاعات ذی قیمتی را در اختیار محققان و باستان شناسان قرار داده اند.ما نیز بر اساس حفاریهای باستان شناسی که در تالش(سال 1386) انجام شد تصمیم گرفتیم تا گیاه باستان شناسی این حوزه را مورد بررسی قرار دهیم و اطلاعاتی را پیرامون جنگلهای باستانی تالش ،نوع معیشت،غذای مصرفی،گیاهان دارویی،نوع کشاورزی،باغداری وتقدس گیاهان پیش از تاریخ بدست بیاوریم تا بتوانیم از اطلاعات بدست آمده در بررسی و بازسازی گذشته این نقاط استفاده کنیم. مسلما برای بررسی پیشینه اقلیم ما ناگزیریم در کنار گیاهان(فلور)جانوران (فون)آنرا نیز بررسی کنیم تا هر کدام از اطلاعات بتوانند کلیدی از اسرار گذشته فرهنگ اولیه سکونت انسان در سرزمین تالش را بردارند. بر اساس مطالعات انجام شده توسط محققان مختلف ما بر این باور هستیم که گیاهان و جانوران در دوره پلیوسن(هفت میلیون سال قبل)متنوع تر و انبوه تر از عصر حاضر (کواترنر)بوده اند و با رسیدن یخبندان دوران چهارم تنوع گیاهان و جانوران به حد اقل خود رسید و به جز دشتهای محافظت شده و فرو رفتگی های ساحلی در بقیه مناطق تعداد زیادی از جانوران و گیاهان از بین رفتند. ( دولمپز ،آهوئتز.1368)در این تغییر و تحولات سرزمین ایران در سر تاسر دوره پارینه سنگی و قسمتی از دوره میان سنگی ،به جز قسمتهایی از کوهپایه ها که در ارتفاع میان بند بودند جایگاه دیگری برای انسانهای ساکن سرزمین ایران وجود نداشت.ارتفاع بالاتر از این محدوده یخبندان و جلگه نیز زیر آب قرار داشت.احتمالا پس از این دوره عقب نشینی آب دریاها و در یاچه های داخلی باعث به وجود آمدن چمن زارها وبیشه زارها گردید و شرایط برای حضور گیاهان متنوع و سپس جانوران و انسان در دشتها فراهم گشت و سرزمین ایران در پایان دوران میان سنگی و آغاز نوسنگی در دشتها شاهد سکونت انسانها شدکلیدواژهها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-BASTAN01-BASTAN01_032.html
کد COI مقاله: BASTAN01_032
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کیکانی, علی و پردل امیری نژاد، ۱۳۹۴، بررسی های گیاه باستان شناسی در فرهنگ حاشیه رودخانه های شفارود و کرگانرود تالش، همایش ملی تالش شناسی، رشت، اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان، https://www.civilica.com/Paper-BASTAN01-BASTAN01_032.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (کیکانی, علی و پردل امیری نژاد، ۱۳۹۴)
برای بار دوم به بعد: (کیکانی و امیری نژاد، ۱۳۹۴)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش ۱ مقاله استفاده شده است.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- پژوهشی در صنعت فرش ایران در دوره صفویه
- بررسی سفالینههای آبی و سفید مشهد در دوره صفویه، موجود در موزههای رضا عباسی وآبگینه تهران
- مطالعه مورفولوژی تراورتن های قطور در شمال غرب ایران
- تکنولوژی و علوم میان رشته در باستان شناسی
- ویژگیهای رسوبات تراورتن از نظر رخساره ها و ریز رخساره ها در چشمه آبگرم فعال امروزی و پلئیستوسن - هولوسن در منطقه ورتون، شمال اصفهان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی وضیعت پایداری گردشگری در سیستم رفاه انسانی و سیستم رفاه اکوسیستم در روستاهای هدف و نمونه گردشگری غرب مازندران
- گونه شناسی سنگ مادرهای فشنگی محوطه ی دایا آردیزی لرستان
- جایگاه جغرافیا در توسعه
- بررسی نقش اقلیم در جذب توریسم شهرستان شوشتر بااستفاده از شاخص های فشار عصبی و بیکر و TCI
- تاثیر موقعیت اجتماعی برعملکرد شاغلان گردشگری استان مازندران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.