ارزیابی فراوانی فنیل کتونوری نوزادان شهرستان نهاوند در سال های 1396 - 1395 و بررسی اهمیت طرح غربالگری فنیل کتونوری در نوزادان

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 333

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BCPNU03_188

تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1398

چکیده مقاله:

هدف: بیماری فنیل کتونوری یکی از بیماری های متابولیک ارثی از گروه اتوزومال مغلوب ا ست. نوزادان مبتلا در زمان تولدطبیعی هستند با مرور زمان با افزایش میزان فنیل آلانین خون اختلالات ذهنی، کاهش رشد استخوانی و تغییرات رنگدانه ای و ... شروع می شود. هدف این مطالعه برر سی فراوانی نسبی فنیل کتونوری در نوزادان متولد شده شهر ستان نهاوند از تاریخ 1395/1/1 تا 1396/12/29 می باشد. روش کار: در این مطالعه توصیفی _ مقطعی نوزادان تازه متولد شده از نظر سطح فنیل آلانین خون به واسطه طرح غربالگری فنیل کتونوری شهرستان نهاوند از تاریخ 1395/1/1 تا 1396/12/29 مورد برر سی قرار گرفتند . جهت اندازه گیری فنیل آلانین از روش ایمنوآنزیماتیک الایزا ا ستفاده شد. اطلاعات مورد نیاز از پرونده پز شکی بیماران با نرم افزار spss V.16 تجزیه و تحلیل گشت. یافته ها: در این مطالعه تعداد 5704 نوزاد شرکت کننده در طرح غربالگری فنیل کتونوری در مدت 24 ماه مورد برر سی قرار گرفتند. از این تعداد 78/8 در صد در فا صله 3-5 روز از تولد و 20/7 در صد در بازه ی زمانی 6-21 روز از تولد و حدود 0/5 در صد در 22 روز و بی شتر، در اولین مرحله نمونه گیری طرح غربالگری فنیل کتونوری نوزادان شرکت کردند. در نهایت فراوانی فنیل کتونوری در نوزادان این بازه زمانی شهرستان نهاوند صفر درصد گزارش شد. نتیجه گیری: به علت پیامدهای غیر قابل جبران این بیماری تدوین برنامه های کنترلی و افزایش آگاهی والدین و پزشکان در مورد فواید غربالگری نوزادان در روزهای 3-5 تولد جهت کاهش وقوع این بیماری امری ضروری است.

نویسندگان

مریم سوری

دانشجوی دکترای بیوشیمی دانشگاه آزاد همدان، همدان، ایران

نرگس بحیرایی

گروه داخلی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده پیراپزشکی نهاوند، همدان، ایران

اعظم شریفی

کارشناس ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، مربی هیات علمی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده پیراپزشکی نهاوند،همدان، ایران

منوچهر سلگی

کارشناس ارشد اپیدمیولوژیک دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران